- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Νίκος Νικήτας ένας καταξιωμένος Έλληνας σεφ, από την Όλυμπο Καρπάθου

Ο Νίκος Νικήτας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σεφ, με καταγωγή από τον Όλυμπο της Καρπάθου.

[1]

Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2025 – Ambassador for Greek Gastronomy® 2025 – Gold Medal”

Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονη προσέγγιση, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με τις ρίζες του και την ελληνική γαστρονομία Διακρίσεις και Διεθνής Αναγνώριση.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Ο Νίκος Νικήτας υπηρετεί ως Consultant Chef στο Eco Beach Hotel στη Ρόδο, όπου επιβλέπει το εστιατόριο Elements Organic Restaurant. Το μενού του εστιατορίου βασίζεται σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα, προάγοντας την αειφορία και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην αναβίωση παραδοσιακών συνταγών με σύγχρονη μαγειρική τεχνική, διατηρώντας παράλληλα ισχυρούς δεσμούς με την πολιτιστική κληρονομιά της Ολύμπου της Καρπάθου.

Επίσης με φυσική παρουσία επιμελείται των μενού και των εστιατορίων του καινούργιου πεντάστερου ξενοδοχείου Lindian Dream Seaside Resort σαν Executive Chef στην περιοχή Ψάλτος στην Λίνδο, όπου η προσέγγιση του μενού στο fine dinning εστιατόριο του ξενοδοχείου Onar, βασίζετε σε αρχέγονες τεχνικές διάφορων λαών για την συντήρηση των πρώτων υλών, όσο και για την εκτέλεση συνταγών εφαρμόζοντας μοντέρνες τεχνικές σε ένα πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν. Με μία αυστηρή χιλιομετρική απόσταση καλλιέργειας και παρακολουθώντας το αποτύπωμα άνθρακα για κάθε τι που μπαίνει μέσα στις κουζίνες του ξενοδοχείου.

[2]

[3]

Επιπροσθέτως έχει την επιμέλεια των μενού σε διάφορα εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου το ένα από τα εστιατόρια πρόσφατα κατέκτησε ένα αστέρι του οδηγού της Michelin μαζί με το ήδη υπάρχον πράσινο.

Προσωπική Προσέγγιση

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία στη μαγειρική απαιτεί σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και συνεχή εξέλιξη. Αντιμετωπίζει κάθε συνεργασία ως ευκαιρία μάθησης και επιδιώκει να συνεργάζεται με ανθρώπους που εκτιμούν και σέβονται το προσωπικό τους.

Η προσέγγισή του επικεντρώνεται στην ευημερία και την ψυχική υγεία των συνεργατών του, προάγοντας ένα θετικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.

CERTIFIED AS AN OFFICIAL AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY 2025 GOLD MEDAL

[4] [5]

Executive Chef NIKOLAOS NIKITAS is certified with GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB global organization

[6]

[7] [8]

[9]

[10]

[11]

[12]

[13]

[14]

[15]

Executive Chef NIKOLAOS NIKITAS IS CERTIFIED & AWARDED BY GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB WITH THE GOLD MEDAL 2021 & 2022 CERTIFICATION OF VALUE & QUALITY BY GTBB – ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ GTBB

[16] [17]

[18]

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GTBB ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΙΚΗΤΑ | NIKOLAOS NIKITAS IS AWARDED THE “CERTIFICATION OF VALUE & QUALITY – GOLD MEDAL 2021 & 2022” by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB organization