- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!!

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, με την υπ’ αριθ. 4121.52-11/441/22-11-2021 απόφαση του εγκρίνει την επιχορήγηση του Δήμου Νισύρου, μέχρι του ποσού των επτακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ΕΥΡΩ και ογδόντα ενός λεπτών (734.020,81€) για την προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης.

[1]

Η απόφαση έχει ως εξής: 

Επιχορήγηση του Δήμου Νισύρου για την προμήθεια-εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών μέτρων ανά ημέρα,  την αναβάθμιση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των μ/α (υφιστάμενων και νέας) και την κατασκευή νέου συνοδού έργου απόρριψης άλμης των αφαλατώσεων», μέχρι του ποσού των 734.020,81€,  το οποίο κατανέμεται ως ακολούθως:

Με την προσθήκη της νέας μονάδας αφαλάτωσης η δυναμικότητα παραγωγής του Δήμου Νισύρου θα ανέλθει στα 1600 κυβικά μέτρα την ημέρα. Με την εγκατάσταση του νέου μετασχηματιστή θα δίνεται η ευκαιρία της λειτουργίας όλων των μονάδων ταυτόχρονα ενώ με την κατασκευή του νέου αγωγού απόρριψης του αλμόλυπου, η απόρριψη θα γίνεται σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτή.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη για την πολύτιμη βοήθεια τους.