- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Συνάντηση εργασίας Μιχάλη  Ερωτόκριτου  και  Γιώργου Χατζημάρκου  για τα ζητήματα του Δήμου Η.Ν. Κάσου.

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφέρειας του νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση  εργασίας μεταξύ του   Δήμαρχου της  Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Π.Ν. ΑΙ. Νίκου Παπασταματίου  όπου  συζητήθηκαν  τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή του νησιού  καθώς επίσης και τρόποι υποστήριξης  του Δήμου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

[1]

Μιχάλης Ερωτόκριτος, Δήμαρχος Κάσου-Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου

  Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου  ανέφερε  τα παρακάτω ζητήματα και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του  επισημαίνοντας ότι  η συνεργασία της Π.Ν. ΑΙ προς το Δήμο της Η.Ν. Κάσου  αποτελεί κομβικής σημασίας παράγοντα για την επίλυση κάποιων ζητημάτων του νησιού .

   «Σε συνέχεια της απολύτως εποικοδομητικής αλλά και  αναγκαίας συνεργασίας μας  εκθέτω και γραπτώς τα ζητήματα του νησιού μας που επιζητούν λύσεις και μπορούν να επιλυθούν χάρη στην  συνεργασία και τη βοήθεια από  τις  υπηρεσίες της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  κι από εσάς προσωπικά.

  Το γεγονός ότι ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια λόγω έλλειψης του ενός επιπλέον τεχνικού υπαλλήλου στην τεχνική υπηρεσία μας καθιστά υπηρεσιακά ανίκανους στο να δημοπρατήσουμε ακόμα και  τα απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων  του νησιού  έργα. 

Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη λύση του προβλήματος αυτού μέσω των προγραμματικών συμβάσεων παρά το φόρτο εργασία και την υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της είναι τεράστια και για το λόγο αυτό ήθελα  να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πλήρη υποστήριξη προς τον  Δήμο μας» .