- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Με 6 γιατρούς ενισχύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα νησιά Μεγίστη, Κάσο, Σίφνο, Κίμωλο και Φολέγανδρο στο πλαίσιο του προγράμματος παροχής οικονομικών κινήτρων

Με 6 γιατρούς ενισχύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα νησιά Μεγίστη, Κάσο, Σίφνο, Κίμωλο και Φολέγανδρο στο πλαίσιο του προγράμματος παροχής οικονομικών κινήτρων

Ομόφωνα έγινε δεκτή κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης με θέμα: «Επικαιροποίηση απόφασης για την παροχή κινήτρου 450€ υπέρ επικουρικών και αγροτικών ιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην εισήγησή του, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Νικόλαος Καραμαρίτης, υπογράμμισε πως η ΠΝΑι, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά μας, προχώρησε στην παροχή κινήτρων σε ιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας.

Το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε ανά μήνα στα 450,00 € και έχει διάρκεια όσο η θητεία του γιατρού στο συγκεκριμένο ιατρείο με μέγιστη διάρκεια 3 χρόνια.

Σε περίπτωση που στο ιατρείο παρουσιαστούν περισσότεροι ιατροί, από αυτούς που επιχορηγεί η Περιφέρεια, τότε την αποζημίωση θα λαμβάνει ο ιατρός που ανέλαβε πρώτος υπηρεσία στο ιατρείο.

Από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Αναδρομικά προηγούμενων ετών δεν θα δίνονται μετά την ημερομηνία λήψης της απόφασης.

Εξαιρούνται όσοι ιατροί έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά  στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και εκκρεμεί η πληρωμή τους.

Αιτήσεις με απαιτήσεις άνω των 6 μηνών δεν θα γίνονται δεκτές. 

Το σύνολο των ιατρών που αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85 συνολικά (αγροτικοί –  επικουρικοί).

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι επικουρικοί από 52 έγιναν 46 και οι αγροτικοί από 33 έγιναν 39. Οι θέσεις αγροτικών στα ΠΠΙ Σίφνου και ΠΠΙ Φολέγανδρου δεν υπήρχαν στην προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.