Στις 7/7/20 επέτειο του Θανάτου του τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ταφικό μνημείο του Σταμάτη Κ.Μανούση, Οφθαλμιάτρου, π, Υπουργού – Βουλευτού Δωδεκανήσου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου κ. Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και τον ιερέα Κωνσταντίνο Καματερό, με συμμετοχή αρκετών φίλων της οικογενείας, μεταξύ των οποίων ήσαν:

Ο Αντιδήμαρχος κ Ν. Καμπουράκης, ο Οφθαλμίατρος Θ. Χατζηστέργος, ο Στέργος Χατζηστέργος, ο Γιώργος Χρυσουλάκης, ο Θεοδόσης Λ.Διακογιάννης, ο Συγγραφέας Θ. Διακογιάννης, ο Απόστολος Γαλαθρής με την σύζυγο του Ελισσάβετ, η κ. Β. Διακαναστάση, η κ. Αργυρώ Χόνδρου, η κ. Ευαγγελία Γεωργιάδη και ο Ιεροψάλτης Ιωάννης Πεταλάς.

Τρισάγιο στη μνήμη του Σταμάτη Μανούση, στο νέο Νεκροταφείο Κω, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Αναφορά του Νίκου Στ. Μανούση για τον Πατέρα του!

Κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του πατέρα μου. Τα απομνημονεύματα του ολοκληρώνονται με την επιθυμία του να μεταφερθούν τα οστά του και να ενταφιαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω. Τον τόπο που αγάπησε μοναδικά και που αφιερώθηκε σε αυτόν μέσω της ιατρικής και της πολιτικής, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ένα Μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατο για την ευλογία του ως και τον πατέρα Κωνσταντίνο, στον Αντιδήμαρχο κ Ν. Καμπουράκη και σε όλους τους παρευρεθέντες. Ευχαριστώ τον Δήμο της Κω που ομόφωνα πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία.

Τον Σταμάτη Μανούση συνθέτουν:

  • οι αγώνες του για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου
  • η δράση του μέσα από την πολιτική, με έργα και όχι λόγια, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
  • η ιατρική του για τον συνάνθρωπο
  • η φιλάνθρωπη και δοτική καρδιά του
  • Η ταπεινή καταγωγή του

Συχνά του αποδίδουν χαρακτηρισμούς ως Σταμάτης Μανούσης ο αυθεντικός, Σταμάτης ο γνήσιος. Σταμάτης ο ΚΩΟΣ! Ο Ευπατρίδης, ο πατριώτης ο Ευεργέτης, ο Ιπποκρατιστής.

N.M.