Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και το ενδιαφέρον για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πιο ευάλωτων ομάδων αποτελεί μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Και η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, μας υπενθυμίζει αυτό το θεμελιώδες καθήκον της Πολιτείας, να προστατεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όσα από τα μέλη της ζουν με αναπηρίες.

Να μεριμνά για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος τους στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση. Να διασφαλίζει την προσβασιμότητα σε κάθε είδους υπηρεσίες.

Δημήτρης Γάκης

Με αυτές τις αρχές θέλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη την αναπηρία ως παράμετρο σε κάθε πολιτική, ιδιαιτέρως σε περιοχές όπως οι νησιωτικές, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, επιδιώκοντας πάντοτε να άρουμε τις διακρίσεις εις βάρος τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν μια σημαντική δικαίωση η εξασφάλιση παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ από το Νοσοκομείο της Ρόδου. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Έχοντας πάντοτε κατά νου ότι δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Γι’ αυτό μέλημά μας και γνώμονας των πολιτικών μας παρεμβάσεων πρέπει να αποτελεί πάντοτε η προσπάθεια να κάνουμε πράξη το σύνθημα: «όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι».