Ο εορτασμός της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανησου με την μητέρα Ελλάδα στις 7 Μαρτιου 1948 αποτελεί “χρυσή” σελίδα στην ιστορία μας και είναι το τελευταίο κομμάτι στεριάς και θάλασσας που ενώθηκε και διαμόρφωσε τη σύγχρονο Ελληνικο κρατος.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Τιμάμε τους προγόνους μας που διατήρησαν την εθνική τους ταυτότητα,αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών και πάλεψαν για τη λευτεριά και την ένωση με τους υπόλοιπους Έλληνες. Είναι οι στιγμές που μας γεμίζουν υπερηφάνεια ,οι εθνικοί αγώνες εμπνέουν και η ιστορία της χώρας γράφεται με υπερηφάνεια και λαμπρότητα.

Δυστυχώς μετά το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αυτή η χαρά καλύπτεται από την άδικη απώλεια δεκάδων – κυρίως- νέων συμπατριωτών μας.Η θλίψη είναι ανείπωτη και η σκέψη μας στους οικείους τους που τραβούν το δικό τους Γολγοθά!

Το ανθρώπινο λάθος σε συνδυασμό με τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες οδηγούν σε εθνικό πένθος και την ιστορία μας να γράφεται με μελανά γράμματα και να μας καλεί να υπάρξει άπλετο φως, δικαιοσύνη και-επιτέλους- να μην επαναληφθούν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις .

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ. 

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού ” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “
Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.