Υπερψηφίστηκε η έγγραφη αιτούμενη ανάκληση από το σύνολο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της απόφασης 84/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 25/04 με τελικό αποτέλεσμα ονομαστικής ψηφοφορίας : Δεκατέσσερις (14) ψήφοι υπέρ της ανακλήσεως και επτά (7) κατά. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε την απόρριψη της εισηγήσεως και να γίνει αποδεκτή   η πρόταση του ιδίου για δέσμευσή του, προκειμένου συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις να θα έρθουν εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση .

Εισηγητής του θέματος ήταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μιχάλης Χανιώτης   ο οποίος στην εισήγησή του τόνισε τα εξής:  «Πέραν των τυπικών και νομικών ζητημάτων που προέκυψαν « ως προς τον τρόπο λήψης της απόφασης, επί της ουσίας απεδείχθη στην πράξη ότι η απόπειρα των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων απέτυχε παταγωδώς. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην περίπτωση αυτή είχε υλοποιήσει την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Δημαρχείο έως «Βούρτση» και την κατασκευή πεζοδρομίου στο δρόμο αυτό καθώς και από το «Μικρό Καφέ» έως Επαρχείο για να δοθεί διέξοδος στην κυκλοφορία των πεζών.

Με την απόφαση 84/2015 απόφαση του Δ. Σ. επιβαρύνεται η συγκεκριμένη περιοχή αφόρητα μολονότι είναι η πλέον τουριστική και χρήζει ήπιας κυκλοφορίας . Επομένως ο κίνδυνος μεταφέρεται αλλά πολλαπλάσιος σε πλέον ευαίσθητη οι οικονομικά – τουριστικά και αναπτυξιακά περιοχή και ήδη έχουν σημειωθεί ατυχήματα και συγκρούσεις οχημάτων»

Ο κ. Χανιώτης υπογράμμισε ότι «βασική αιτία της αποτυχίας των νέων ρυθμίσεων είναι η αποφυγή υλοποίησης του σχεδίου πόλεως από περιοχή «ΚΟΥΤΟΛΟ» έως οδό Κων Φελλουζή»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και παρισταμένων   καθώς επίσης και η τοποθέτηση του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρπάθου κ. Π. Παπαδημητρίου ο οποίος τόνισε ότι την μελέτη για τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις «δεν την κάναμε τυχαία και σαφώς δεν θέλαμε να δημιουργήσαμε προβλήματα. Έγινε άρτια καταγραφή με τον καλύτερο τρόπο των δεδομένων των συγκεκριμένων δρόμων με τις νέες ρυθμίσεις με στόχο να γίνουν τροποποιήσεις, σε σημεία που θα προέκυπτε πρόβλημα.»

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε επιπλέον ότι μέχρι σήμερα  ουδέποτε έφτασε υπόμνημα στον Δήμο Καρπάθου από κανέναν επιστημονικό ή επαγγελματικό  φορέα με τεκμηριωμένες προτάσεις για την έκθεση και αντιμετώπιση του προβλήματος .

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου