Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα τιμήσει την Hμέρα της Ευρώπης, η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής, η Βουλή-Τηλεόραση θα προβάλλει σε απευθείας μετάδοση την έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Το επετειακό γραμμα­τόσημο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί σε τρεις ζώνες προβολής, 08:00-09:00 και 11:00-12:00 το πρωί, καθώς και 16:00-17:30 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προβληθεί ρεπορτάζ του Παναγιώτη Βολάνη από την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επετειακό γραμμα­τόσημο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, θα προ­βληθούν η συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν στην Αλεξία Κουλούρη, οι συνεντεύξεις της Νανάς Μούσχουρη και της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στη Ματρώνη Δικαιάκου, καθώς και αφιερώματα και δηλώσεις ευρωβουλευτών, ακαδημαϊκών και αξιωματούχων για τη σημασία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πορεία που ακολούθησε η χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας.