*ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ*

Αυτή την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί, σας προσκαλούμε σε μία ιδιαίτερη περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης με δωρεάν ξενάγηση. Προς διευκόλυνση του Δ.Σ της “Ομόνοιας” Αττικής αναφορικά με την οργάνωση της εκδήλωσης, καλούμε τους ενδιαφερόμενους/ες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και τον αριθμό των ατόμων που θα έρθουν μαζί τους στα σχόλια της παρούσας δημοσίευσης. Για παν ενδεχόμενο φροντίστε να έχετε μαζί σας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας.

Π

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ομόνοια Απεριτών – Απεριτισσών Αττικής, σας προσκαλεί σε μία μοναδική αρχαιοπεριηγητική δράση στην Αθήνα. Την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί, σας περιμένουμε κάτω από τον Ιερό Βράχο, για μία ξεχωριστή δωρεάν ξενάγηση στο στολίδι της πόλης, το Μουσείο της Ακρόπολης. Οδηγός μας η έμπειρη ξεναγός Μαριάννα Σωτηροπούλου.

Δείτε την πόλη κάτω από την πόλη και εξετάστε από κοντά τα ιδιαίτερα κτερίσματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη πέριξ της Ακρόπολης.

Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούμε για την ιστορία ορισμένων πολύ ιδιαίτερων αρχαιολογικών αντικειμένων και θα αποσυμβολίσουμε τα μυθολογικά πλάσματα που κοσμούσαν τα αετώματα του Παρθενώνα.

Θα θαυμάσουμε την τεχνοτροπία των Καρυάτιδων και θα ενημερωθούμε για τις αναπαραστάσεις που εκλάπησαν από τον Έλγιν.

Τέλος, θα παρακολουθήσουμε το βίντεο του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, για τις μεταβολές και τις αλλοιώσεις που υπέστη ο ναός της Αθηνάς μέσα στον χρόνο.

*H συγκέντρωση θα γίνει έξω από το μουσείο Ακρόπολης επί της Δ. Αρεοπαγίτου στις 11 το πρωί της 8ης Μαΐου.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και δεν αφορά αποκλειστικά μέλη του Συλλόγου μας. Είσοδος για τα παιδιά, δωρεάν. Οι ενήλικες επιβαρύνονται με το εισιτήριο εισόδου. Η ξενάγηση θα είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε!

ΤΟ Δ.Σ “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” ΑΤΤΙΚΗΣ