Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε σήμερα αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Προτείνει να κληθούν:

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
  • Οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών.
  • Οι Δήμαρχοι των νησιών.
  • Οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
  • Οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα προβλήματα στις δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Αναφέρει ότι τα θεσμοθετημένα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά πλέον μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Νίκο Μανιό.

Αθήνα,  15 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Κύριο
Μανιό Νίκο,
Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Κύριε Πρόεδρε,

Σας υποβάλλω, εκ νέου, αίτημα για τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Ανάλογο αίτημα σας είχα υποβάλλει και στις 2 Φεβρουαρίου του 2016, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη συνεδρίαση.

Από τότε, τα προβλήματα στις δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Τα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά, πλέον, μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Το ζήτημα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ζητώ τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Πιστεύω ότι σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει να κληθούν:

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
  • Οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών.
  • Οι Δήμαρχοι των νησιών.
  • Οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
  • Οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Αναμένω την απάντησή σας και ευελπιστώ ότι αντιλαμβάνεστε τα κίνητρα της πρότασης που σας καταθέτω, αλλά και την αγωνία των πολιτών των νησιών.

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου