Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την τουριστική εκπαίδευση.

Ο κ. Κόνσολας στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει σχέδιο, εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια, για την τουριστική εκπαίδευση.

Μάνος Κόνσολας

Σε δήλωσή του, τονίζει:

«Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις σχολές με γνωστικό αντικείμενο τις σπουδές στον τουρισμό, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Η κυβέρνηση, δέσμια των ιδεοληψιών της, ματαίωσε την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο και τη Ρέθυμνο, αλλά και την ίδρυση και λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων.

Στις ΑΣΤΕ δεν υπήρξε καμία προσπάθεια αναβάθμισης, αλλά και επικαιροποίησης των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνθήκες και να μετεξελιχθούν σε Ακαδημίες Τουριστικών Σπουδών με τη δημιουργία και αγγλόφωνων τμημάτων.

Απουσιάζουν, επίσης, πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της τουριστικής επαγγελματικής κατάρτισης με την εφαρμογή προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, ενώ η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην περιοχή της Μεσογείου».