Ιταλοί τουρίστες στο νησί της Καρπάθου, αναγνώρισαν τον διάσημο Ιταλό ηθοποιό Τζιουζέπε Τσεντέρνα να εργάζεται σε ταβέρνα της Καρπάθου όπου σέρβιρε τα τραπέζια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τύπο, ο Τσεντέρνα αποκάλυψε πως μερικούς μήνες το χρόνο ζει στο Ελληνικό νησί με τη σύντροφό του και βοηθούν την οικογένεια που τους φιλοξενεί, από την κουζίνα έως και την εξοχή.

Ο ίδιος ο Τσεντέρνα εξηγεί πως βρέθηκε στο νησί “κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του Covid” και από τότε ξεκίνησε μια φιλία “με τους ντόπιους και ειδικότερα με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας”.

«Το να έρχομαι εδώ είναι σχεδόν φυσική ανάγκη»

Σε εκτενέστερη συνέντευξη στην Corriere della Sera, ο Ιταλός ηθοποιός δήλωσε πως οι πελάτες τον αναγνωρίζουν “οκτώ φορές στις δέκα” και πως αρχικά ερχόταν στο νησί με την σύζυγό του “ως φιλοξενούμενοι, μετά γίναμε οικογένεια. Και, ξέρετε, όσοι είναι οικογένεια, δουλεύουν”. Με τους Έλληνες φίλους του αισθάνεται μια “σπλαχνική σύνδεση” και μάλιστα αισθάνεται τυχερός, εφόσον δηλώνει πως έχει “δύο οικογένειες στον κόσμο”.

Για να μπορέσει να περάσει πάνω από έναν μήνα το χρόνο στην Κάρπαθο να έρχομαι εδώ είναι σχεδόν φυσική ανάγκη” δηλώνει στην Corriere della Sera – οργανώνει αναλόγως όλες τις κινηματογραφικές και θεατρικές υποχρεώσεις του. “Δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό” είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν γνώρισε αυτά τα εδάφη χάρη στην ταινία Mediterraneo, ο Τσεντέρνα τονίζει πως γνωρίζει την Κάρπαθο από μικρός, χάρη στον πατέρα του, Αντόνιο, ο οποίος ήταν αρχαιολόγος.

“Είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, με μια ιστορία πτώσεων, επιστροφών και τραγωδιών. Λόγω της ταινίας, απέκτησε τη φήμη που του άξιζε. Έχει γίνει προορισμός για Ιταλούς, Έλληνες, Αυστραλούς μετανάστες” δηλώνει ο Τσεντέρνα.

Τέλος, ο Ιταλός ηθοποιός δήλωσε πως συνεχίζει να επισκέπτεται το Καστελόριζο, όπου γυρίστηκε η cult ταινία. Ένα νησί που για τον ίδιο είναι “το νησί της νεότητας” εφόσον “βλέπω ξανά μπροστά μου τους κινηματογραφικούς μου συντρόφους, μας φαντάζομαι ξανά παιδιά, σχεδόν άγνωστους”, προκαλώντας ένα αίσθημα “απίστευτης τρυφερότητας”.

Ο Τζουζέπε Τσεντέρα είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Mediterraneo με πρωταγωνίστρια την Βάνα Μπάρμπα ενώ είχε αποσπάσει Όσκαρ ως καλύτερη ξένη ταινία το 1992.

Πηγή: real.gr