ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκινητική και ελπιδοφόρα ήταν η γιορτή της λήξης του σχολικού έτους και η αποφοίτηση των μαθητών της 4ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στο Περθ Αμπόι της Νέας Υερσέης.

Οι μαθητές σε αναμνηστική φωτογραφίες με τις δασκάλες, τον διευθυντή και τον π. Γρηγόριο Ρούμπη. Φωτογραφία: Facebook

Ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τσιβελής και οι δασκάλες Ζωή Παπακώστα και Δέσποινα Μάρκου προετοίμασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και παρείχαν την δυνατότητα στους γονείς, στα μέλη και στα στελέχη της κοινότητας να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν την πρόοδο των μαθητών.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα ενδεικτικά και οι έπαινοι στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες.

Ο διευθυντής Δημήτρης Τσιβελής και οι δασκάλες Ζωή Παπακώστα και Δέσποινα Μάρκου ενώ δέχονται τις ανθοδέσμες των μαθητών. Φωτογραφία: Facebook

Το εν λόγω σχολείο είναι ένα μικρό – μπουτίκ – σχολείο. Αριθμεί δώδεκα μαθητές από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 4η τάξη.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη από τις 4.30 μέχρι και τις 6.30 μ.μ. Ο μικρός αριθμός των μαθητών ανά τάξη παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές να έχουν περισσότερο χρόνο συνομιλίας με τους εκπαιδευτικούς.

Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Περθ Αμπόι έχει θεσπίσει και ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας για ενήλικες, το οποίο λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10.00 π.μ.  – 12.00 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα το σχολικό έτος 2022-2023 το παρακολούθησαν 8 ενήλικες, οι οποίοι κατέβαλλαν άοκνες προσπάθειες και η πρόοδο τους, όπως επεσήμανε ο διευθυντής Δημήτρης Τσιβελής ήταν εντυπωσιακή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στο Περθ Αμπόι της Νέας Υερσέης. Φωτογραφία: Facebook.

H εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις αρχαιότερες κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Υερσέης.

Ιδρύθηκε το 1917 και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της έβαλε πλώρη για την ανέγερση του πρωτοποριακού για τα δεδομένα της Μητρόπολης της Νέας Υερσέης τετραώροφου συγκροτήματος στο οποίο θα δημιουργηθούν 27 διαμερίσματα του ενός και δύο υπνοδωματίων για την στέγαση ατόμων 55 ετών και άνω.

“Anamniseis.gr”