Για 4η συνεχή χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» συνεχίζουν και τον χειμώνα το ταξίδι τους στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου! ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΚΑΣΟΣ,
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΛΕΙΨΟΙ, ΝΙΣΥΡΟΣ και ΤΗΛΟΣ είναι τα νησιά που θα υποδεχθούν 8 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, οι οποίοι θα βρεθούν για τους επόμενους μήνες δίπλα στα παιδιά του κάθε νησιού, υλοποιώντας καθημερινά ΠΟΙΚΊΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ & ΚΙΝΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Όπως κάθε χρόνο, στόχος μας ο εμπλουτισμός του προγράμματος, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Μεταφέρουμε στα νησιά όλα τα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) [, σε συνεργασία με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα καινούργια γνωστικά πεδία που θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος.

Μία ακόμα καινοτόμα προσθήκη του φετινού προγράμματος είναι η δημιουργία της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, η οποία θέτει την τεχνολογική βάση για ακόμα καλύτερη, αμφίδρομη και δυναμική επικοινωνία με τον καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά!

Η πλατφόρμα των «Αθλητικών Μονοπατιών» θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό ποικίλων γνωστικών πεδίων και διασύνδεσης με πληροφοριακές ιστοσελίδες.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνονται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, και υλοποιούνται από την «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) .

Ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως η Ιατρική Σχολή, τα ΣΕΦΑΑ, το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Ερευνητικό Εργαστήριο «Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών» του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, οργανισμοί και κορυφαίοι επιστήμονες, υποστηρίζουν τις δράσεις μας χαράσσοντας τα μελλοντικά μονοπάτια μας!