ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Τα προβλήματα της Καρπάθου που πρέπει και μπορούν να επιλυθούν, κατέγραψε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, στην μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα (11.10.15) εκεί, με την ευκαιρία του εορτασμού της απελευθέρωσης του νησιού από τις Ιταλικές Δυνάμεις κατοχής.

Σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Δήμαρχο Ηλία Λάμπρο, ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε, ότι στις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ΑΜΕΣΗ δρομολόγηση και τρίτου σύγχρονου πλοίου από τον Πειραιά, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε και υλοποιεί ο αρμόδιος Υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας.

Κατέγραψε, επίσης, τα εξής θέματα που θα μεταφέρει στα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Αιγαίου &’ Νησιωτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη:

  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με καρδιολόγο και ορθοπεδικό. Όπως και στελέχωση του Κ.Υ. της Ολύμπου με αγροτικό γιατρό.
  • Με το τέλος των εργασιών στο φράγμα Καρπάθου, τοποθέτηση συστήματος μετατροπής του νερού σε πόσιμο που θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.
  • Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νησιού.
  • Αποσύνδεση βασικών λειτουργιών του Δήμου από τον εφιάλτη της γραφειοκρατίας, που παρεμποδίζει ακόμα και την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων του Δήμου, το οποίο εξυπηρετείται πλέον από ένα και μοναδικό όχημα.

Συνάντηση εργασίας ο Τέρενς Κουίκ είχε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων Χαράλαμπο Κόκκινο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των προσφυγικών ροών στα νησιά ευθύνης του.

Νωρίτερα το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Απέριο για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τους Ιταλούς.

Αναχωρώντας αργά το μεσημέρι από τη Κάρπαθο, δήλωσε, ότι «μπορεί το νησί να είχε φέτος εξαιρετική, τουριστική σεζόν, όπως μου είπε ο Δήμαρχος, αλλά μπαίνει στον χειμώνα με προβλήματα που πρέπει και μπορούν να επιλυθούν».  

(Πηγή: Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό)