- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Σύσκεψη Περιφερειαρχών υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύσκεψη των Περιφερειαρχών υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μηστσοτάκη πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο  συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονωϊού.

Μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

[1]

Σύσκεψη Περιφερειαρχών υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε Περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε τα ειδικά θέματα των νησιών που άπτονται της διαχείρισης της κρίσης, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

[2]

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε:

Τέλος, συμφωνήθηκε να τυπώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με δική της δαπάνη, το ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διανεμηθεί άμεσα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.