Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου της Η.Ν. Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 συνήλθε σε συνεδρίαση το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του  Δήμου της Η.Ν. Κάσου.

ΚΑΣΟΣ! ΦΩΤΟ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

  Στην πρώτη του συνεδρίαση για το έτος 2022, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος – καθαριότητας και μηχανημάτων Δημήτρης Φραγκούλης.

Ως εκπρόσωπος του ΠΠ Ιατρείου Κάσου ο γιατρός ειδικότητας Δημήτρης Τσούπης, ο Γιώργος Γιαμαλάκης , προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Η.Ν. Κάσου,  ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Γιώργος Τζελέπης  και ο Αστυνόμος Δημήτρης Μπαρκαγιάννης καθώς επίσης και ο Διοικητής του Λόχου Κασιωτών Αγωνιστών, Ανθυπολοχαγός  (Τ.Θ)  Λεωνίδας Κιουσέντερλης. 

   Αντικείμενα συζήτησης αποτέλεσαν, ο συντονισμός και η συνεχής  αλληλοενημέρωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  της Η.Ν. Κάσου, σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων και  φυσικών καταστροφών  (σεισμών , πλημμυρών κλπ). Όπως και η πορεία της πανδημίας στην Η.Ν. Κάσο και η διαχείριση των περιστατικών με την νόσο covid – 19.

  Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απόλυτα ικανοποιημένος από τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης , τόνισε το γεγονός της αναγκαιότητας της ύπαρξης απρόσκοπτης συνεργασίας, μεταξύ των υπηρεσιών αυτών και των υπηρεσιών του Δήμου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι  « το νησί μας παραμένει ασφαλές χάρη στην συνεργασία όλων των κατοίκων και των  εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Θα πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της οποιαδήποτε κρίσης.

Επαγρυπνούμε, δεν επαναπαυόμαστε, η συνεργασία και η ευλαβική τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας,  των οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών και το υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι το μυστικό για να παραμείνουμε ασφαλείς ».