Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος έχοντας ως στόχο την διευθέτηση ζητημάτων του νησιού ολοκλήρωσε ακόμα ένα κύκλο συναντήσεων εργασίας με τους παρακάτω αρμόδιους ανά περίπτωση φορείς.

  • Με τον ειδικό σύμβουλο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένου επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους κ. Αλκιβιάδη Στεφάνη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα της νησιωτικότητας συζητήθηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν και στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη τονίζοντας για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα εφαρμογής ξεχωριστών κανόνων αξιολόγησης των αιτημάτων  χρηματοδότησης αλλά  και της  διοικητικής και  της τεχνικής υποστήριξης των ακριτικών περιοχών. Για το σκοπό αυτό επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν την Η.Ν. Κάσο

  • Για τον τομέα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου με τον Γενικού Γραμματέα  του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολίτικης και Πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κ. Κυριαζόπουλο όπου συζητήθηκαν προτάσεις βελτίωσης της ήδη υπάρχουσας ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας  αλλά και τις προοπτικές δρομολόγησης ταχυπλοϊών – νέας τεχνολογίας πλοίων  σε βάθος 10 ετίας. Επιπλέον  τέθηκε και το θέμα της ίδρυσης μέσης σχολής καραβομαραγκών στο νησί καθώς επίσης και η διοργάνωση  διημερίδας του Πανελληνίου Συλλόγου Ναυπηγείων Ταρσανάδων με τη συμμετοχή πλέον των 60 μελών του συλλόγου και όχι μόνο, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Η.Ν. Κάσο.

  • Για διευθέτηση ζητημάτων στον τομέα της υγείας  ολοκληρώθηκε  μια επίσης κομβικής σημασίας  συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της  2ης ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου κ.Χρήστο Ροϊλό έχοντας ως στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ακριτών της Η.Ν. Κάσου.
  • Πρότεινε  επίσης και την πρόσληψη τεχνολόγου, χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος  αλλά και μικροβιολόγου / παρασκευαστή για τον χειρισμό ήδη υπάρχοντος υγειονομικού εξοπλισμού .
  • Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης κ΄ Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Σπύρο Σπυρίδωνος συζητήθηκε η προοπτική χρηματοδότησης του Δήμου της Η.Ν. Κάσου για την έναρξη  της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την τοποθέτηση του απαιτούμενο προσωπικού.
  • Η ίδρυση και η λειτουργία κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών στην Η.Ν. Κάσο. Και το ζήτημα της τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης του Δήμου αλλά και την διαμεσολάβηση της εταιρείας για την διευθέτηση ζητημάτων των κληροδοτημάτων.
  • Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με την Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ΄ Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αντωνία Μοροπούλου όπου  έγινε παρουσίαση της προεργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής» “Η Περίπτωση της Ηρωικής Νήσου Κάσου”. Μια εργασία που θα συμβάλει στην δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου θεματικής τουριστικής ανάπτυξης και όχι μόνο.

  • Ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του Δημάρχου με το Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δριτσάκο όπου για μια ακόμα φορά τέθηκε το ζήτημα ασφάλειας των πτήσεων με την μη έναρξη του έργου περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα  Η.Ν. Κάσου «Μ. Μαλλιαράκης». Υπάρχει δυστοκία, όσον αφορά την ανακήρυξη του αναδόχου εργολάβου λόγω των τελευταίων ανατιμήσεων των πρώτων υλών.

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου αναφερόμενος στην πραγματοποίηση των παραπάνω  συναντήσεων εργασίας αφού ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά τόνισε το γεγονός  ότι  :

«Μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας προκύπτει  η αναγκαιότητα η Δημοτική Αρχή να είναι ικανή να ανταπεξέλθει άμεσα στις υποχρεώσεις της και ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθένα μας ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα διαβίωσης των ακριτών.   

Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές  διαδικασίες όμως εμποδίζουν το έργο μας και είμαστε συνεχώς αναγκασμένοι να διαμαρτυρόμαστε για αυτονόητες παρεμβάσεις και υποδομές που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί.   

Έχουν όμως κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κάνοντας την άσκηση των καθηκόντων μας ακόμα δυσκολότερη.   

Δεν σταματάμε όμως ποτέ να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και θα εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων και προς αυτήν την κατεύθυνση ζητούμε την συμβολή και την υποστήριξη των αρμόδιων φορέων τόσο της Τοπικής αυτοδιοίκησης (β΄ βαθμού), όσο και της Κεντρικής».