Με το προεδρείο της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών, τον Πρόεδρο, κ. Σαμαρά Δημήτρη, τον Συμπρόεδρο, κ. Xiaosong HE και την Αντιπρόεδρο, κα. Betty XU, συναντήθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με φιλικό κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, στον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις από κινέζους επιχειρηματίες.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας, το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Κίνας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον τουρισμό μας και θα ενισχυθεί από την ενίσχυση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Από την συνάντηση του Τομεάρχη Τουρισμού Μάνου Κόνσολα με τους εκπροσώπους της Κινεζικής αγοράς

Ο κ. Κόνσολας απευθυνόμενος στα μέλη και τους επιχειρηματίες της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων επισήμανε ότι η Ελλάδα, μετά από το οριστικό κλείσιμο αυτής της παρένθεσης λαϊκισμού και αστάθειας, έχει ως σταθερή επιλογή τη διαμόρφωση φιλικού και ελκυστικού επενδυτικού κλίματος.

«Τουρισμός σημαίνει ανάπτυξη και επενδύσεις», επισήμανε ο κ. Κόνσολας και αναφέρθηκε στo θεσμικό πλαίσιο για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις μεγάλης κλίμακας στον τουριστικό τομέα.

Από την συνάντηση του Τομεάρχη Τουρισμού Μάνου Κόνσολα με τους εκπροσώπους της Κινεζικής αγοράς

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στις επενδύσεις. Πιστεύει σε σταθερούς κανόνες, με την εφαρμογή πολιτικών που θα διευκολύνουν την άσκηση επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο θεσμικό και χωροταξικό πλαίσιο στον τουρισμό αλλά και στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων.

Την πίστη μας αυτή, δεσμευόμαστε να τη μετατρέψουμε σε ουσιαστικές πολιτικές, όχι στο πεδίο των εξαγγελιών, αλλά της εφαρμογής», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.