Σε συνέχεια κινήσεων προς επίλυση των αποφάσεων-αιτημάτων του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτοκριτος πραγματοποίησε για δεύτερη  συνεχή φορά συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συνοδευόμενος από τον καθηγητή καρδιολογίας και πρώην υπουργό Δημήτρη  Κρεμαστινο  όπου για μία ακόμα φορά επισήμανε το πρόβλημα της έλλειψης του γιατρού  ειδικότητας στο Π.Π.Ι Κάσου και γενικότερα συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί  στον τομέα της υγείας.

Δήμαρχος Η.Ν.Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος – Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός – Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Προς υποστήριξη του υπάρχοντος προσωπικού κατατέθηκε αίτημα λειτουργίας τηλειατρικής 3ης γενιάς για την διασύνδεση του Π.Π.Ι Κάσου με τα κεντρικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας και την πιλοτική εφαρμογή της  πρότασης αυτής σε Κάσο και Κάρπαθο.  Ο Υπουργός είδε κατ’ αρχήν  θετικά το αίτημα  αυτό και στο άμεσο μέλλον θα προκαλέσει σύσκεψη και με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Επίσης ο Μιχάλης Ερωτόκριτος τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του προγράμματος Βοήθειας στο σπίτι  με στόχο την  υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού μας, προς τούτο μάλιστα κατατέθηκε  εκ νέου αίτημα  με στόχο την  έγκριση και την λειτουργία του προγράμματος  στην Κάσο.