Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για ζητήματα που αφορούν τις δυο αστυνομικές διευθύνσεις των Δωδεκανήσων η Μίκα Ιατρίδη.   

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ- ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. είχε συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Σκούμα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα νησιά, με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού λόγω του τουρισμού. 

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

Ειδικότερα, τέθηκε η ενίσχυση των σημείων ελέγχου στις πύλες εισόδου-εξόδου και, γενικά, οι αυξημένες υποχρεώσεις που καλούνται τα στελέχη της Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα να διεκπεραιώσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Στις συναντήσεις σημειώθηκε το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα Δωδεκάνησα με 70 στελέχη, μέσω δίμηνων αποσπάσεων, έχει  δρομολογηθεί η ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, με δύο ΟΠΚΕ και μια ΟΕΠΤΑ, ενώ έχουν ανοίξει και μόνιμες θέσεις και για τις δύο αστυνομικές διευθύνσεις.

 Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μελετά όλα τα δεδομένα και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την απρόσκοπτη εκπλήρωση των πολλαπλών καθηκόντων των αστυνομικών στελεχών.