Η συνάντηση έγινε στην τελετή ανακήρυξης του κ. Μενέντεζ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ-Γιώργος Νικητιάδης, τ. Υφυπουργός Τουρισμού

Ο κ. Νικητιάδης συνεχάρη τον κ. Μενέντεζ για την αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ και εξέφρασε τα συγχαρητήρια και του Δωδεκανησιακού λαού  και τις ευχαριστίες για τη στάση του στα εθνικά μας θέματα. 

Ο  κ. Μενέντεζ αποτελεί σύμμαχο της χώρας μας στο Κογκρέσο καθώς πολλές φορές έχει ασκήσει οξύτατη κριτική στην πολιτική της Τουρκίας για τις προκλητικές ενέργειες της και τη στάση της.

Σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ο τ.υφυπουργός ανέφερε :

«Μεγάλη χαρά που ο καλός φίλος, Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Του μετέφερα  τα συγχαρητήρια μου και όλων των Δωδεκανησίων και επίσης τις ευχαριστίες για τη στάση που κρατάει στα Εθνικά μας θέματα  ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α».