Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Υπουργό κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του.

«Με χαρά συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο. Το πνεύμα και η αποστολή της Εκκλησίας μας και της Ομογένειας στις ΗΠΑ ευθυγραμμίζονται με τoν παλμό της καρδιάς του Ελληνισμού», αναφέρει το σχετικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Tην Κυριακή 16 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην Αθήνα.

Πρώτη επίσκεψη στο “Ionian Village”

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο “Ionian Village”, το επίσημο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό κέντρο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής το οποίο βρίσκεται σε ιδιωτική εγκατάσταση στις ακτές του Ιονίου Πελάγους στη δυτική Πελοπόννησο. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να υποδεχθεί τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνη, ο οποίος ως έφηβος είχε περάσει μερικά καλοκαίρια στο “Ionian Village”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 17.000 Ελληνοαμερικανοί έχουν επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις από την ίδρυσή τους το 1970.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος θα ταξιδέψει στο Φανάρι όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώ, στις 25 Ιουλίου, θα τελέσει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη.

 πηγή  ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR