«Η έννοια της αξιοποίησης των ακινήτων του ΕΦΚΑ στη Ρόδο, δεν έχει για μένα δογματικά χαρακτηριστικά. Είμαι υπέρ να επιλεγεί ο προσφορότερος τρόπος, η πιο ρεαλιστική λύση, αλλά να αξιοποιηθούν αυτά τα ακίνητα.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, Βουλευτής Δωδ/σου – Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δεν περιποιεί τιμή στον ΕΦΚΑ να υπάρχει ένα δικό του κτίριο, εγκαταλελειμμένο στην καρδιά του αστικού ιστού μιας πόλης όπως η Ρόδος, όπως είναι το κτίριο του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (Πλατεία Φώκιαλη). Αναξιοποίητα παραμένουν, επίσης, το οικόπεδο στη θέση Επτά Βαγιές στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου που ανήκει στον ΕΦΚΑ και το οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων στην Οδό Ηλία Βενέζη στα Ασγούρου ιδιοκτησίας πρώην ΤΑΞΥ, που αποτελούν προνομιακά και μεγάλα ακίνητα που πρέπει να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, η επίκαιρη ερώτηση του οποίου για το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 19.30 μ.μ.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει ο κ. Κόνσολας και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν προχώρησε ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (Πλατεία Φώκιαλη), η μελέτη  για την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ο διαγωνισμός για την υλοποίηση των έργων ανακατασκευής και αποκατάστασης.

«Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να διαθέτει ακίνητα, να μην τα αξιοποιεί και παράλληλα να πληρώνει μισθώματα ή να αναζητεί νέα κτίρια και ακίνητα από ιδιώτες για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Δεν μπορεί να αφήνει εγκαταλελειμμένα κτίρια στον αστικό ιστό μιας πόλης όπως η Ρόδος ή να αφήνει αναξιοποίητα ακίνητα με υψηλή προστιθέμενη αξία όπως το οικόπεδο που ανέφερα πριν στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και αυτό στα Ασγούρου», επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.