Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ θερμά, όλα τα παιδιά της Καρπάθου και της Κάσου που με διαρκή αγώνα και προσπάθεια , κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους και να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους καθηγητές των οποίων η συμβολή στην επιτυχία είναι μεγάλη και καθοριστική.

Οι συνθήκες στην παιδεία αλλά και σε άλλους τομείς στα δύο ακριτικά μας νησιά είναι δύσκολες και αυτό , κάνει την επιτυχία των παιδιών, ακόμη σημαντικότερη.

Εύχομαι σε όλους, καλό κουράγιο καλή δύναμη για την αποπεράτωση των σπουδών τους και θα τους περιμένουμε ως νέους επιστήμονες και τεχνοκράτες να επιστρέψουν και να προσφέρουν τις γνώσεις τους και να σταδιοδρομήσουν στον τόπο μας, που τόσο τους έχει ανάγκη.

Θέλω επίσης να συγχαρώ εξίσου τα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφερα. Θα πρέπει να μη χάσουν το θάρρος και την ελπίδα τους και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους γιατί δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία η οποία μπορεί να τους δώσει τη χαρά της επιτυχίας.

Εξάλλου, τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται και επιτυγχάνονται με θέληση, υπομονή με προσπάθειες και αγώνες.

Γιάννης Γ. Μηνατσής

Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου

(Πηγή: Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου)

minatsis