Ενημερώνουμε του κατοίκους του νησιού ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνιού, με την υπ’ αριθ 156/2020 απόφαση Δημάρχου  συστήνεται  Δημοτική υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για  την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Αρμοδιότητες  της επιτροπής αυτής είναι  η παροχή  βοήθειας σε άτομα   που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν  να αυτοεξυπηρετηθούν (αφορά την εξυπηρέτηση υγειονομικά  ευπαθών ομάδων, υπερηλίκων, ανθρώπων που ζουν μόνοι  και ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ ) για την προμήθεια  αγαθών και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης  (κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ,αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων, αγορά τροφίμων), καθώς και στην εξυπηρέτηση από τις δημόσιες , δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (πληρωμή λογαριασμών κ.α).

Παρακαλούνται οι κάτοικοι  που χρήζουν άμεσης βοήθειας  και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  να καλέσουν στο 2245041400  ώστε ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι.

Εθελοντές για την κοινωνική αυτή δράση που αφορά την παροχή βοηθείας κοινωνικά ευπαθών ατόμων, σύμφωνα με δήλωσή τους  είναι  οι κάτωθι:
Μαίρη Εμμ.Φραγκούλη, Γιώργος Μ. Ιερομόναχος, Μάρκος Γ. Ιερομόναχος, Μανόλης Μιχ.Ερωτοκριτος, Γιώργος Ερωτοκριτος, Μανόλης Σταματάκης, Νικήτας Καμπούρης  Νικος Ι. Νικολάου,  Νίκος  Μαστρανδρέας  και ο Νεκτάριος Σταματάκης.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη που προσφέρουν στο δύσκολο έργο δεδομένων των συγκυριών  προς τον  Δήμο μας  και κατά συνέπεια προς τα άτομα που δεν  μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.  Τέτοιου είδους κοινωνικές  προσφορές  μόνο αξιέπαινες μπορούν να χαρακτηριστούν, κοινωνικές συμπεριφορές που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση  που ευελπιστούμε ότι όλοι θα ακολουθήσουν.