Συνεχής προσπάθεια για επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα Δωδεκάνησα και αγώνας για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για ανάδειξη και επίλυση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, αλλά και για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, είχε συνάντηση εργασίας στις 4.1.2017 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χ. Κόκκινος -πέραν της ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος- ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Παυλόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ν.Αι. στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα επισήμανε την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ν.Αι., αλλά και στις περισσότερες από τις δημόσιες υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, την ανάγκη ύπαρξης κινήτρων για τους υπηρετούντες υπαλλήλους στην περιοχή, τη «θωράκιση» των νησιών μας με αναπτυξιακές δράσεις και στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, τις μειωμένες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές υπηρεσίες που αυξάνουν το αίσθημα απομόνωσης των νησιωτών μας, την ελάττωση του κοινωνικού κράτους, το μεταναστευτικό και την υποχρέωση της Πολιτείας να περιφρουρήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αντ/ρχης Χαράλαμπος Κόκκινο

Ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για όλα τα παραπάνω ζητήματα με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος -με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τη νησιωτική μας περιοχή- θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα. Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Τέλος ανέφερε ότι την 7η Μαρτίου 2017 (ημέρα εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα), θα μεταβεί στην Κάλυμνο και πιθανότατα και σε κάποιο άλλο νησί της Δωδεκανήσου, ενώ στο πρόγραμμά του εντάσσεται και η περιοδεία στο νησί της Μήλου στις Κυκλάδες τον Ιούνιο του 2017.