Ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρη Γάκη, για το πρόγραμμα της ειδικής εκδήλωσης για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη μνήμη του Ιωάννη Ζίγδη, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την 1η Μαρτίου 2018

«Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνει ειδική εκδήλωση για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, στη μνήμη του Ιωάννη Ζίγδη, με θέμα: «Η πορεία και οι αναπτυξιακές προοπτικές στις Περιφέρειες. Το παράδειγμα της Δωδεκανήσου», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Ιωάννης Ζίγδης

Η Βουλή των Ελλήνων, έχει επιδείξει έμπρακτα σεβασμό στην Ιστορία και τους αγώνες της Δωδεκανήσου για πρόοδο και Δημοκρατία. Ειδικότερα, τόσο η ειδική εκδήλωση της Επιτροπής Περιφερειών για την Ενσωμάτωση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2016, όσο και η ανακήρυξη του 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» που αποφασίστηκε στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση, την 1η Μαρτίου 2017, συνέβαλλαν σημαντικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη των αγώνων και των σύγχρονων επιτευγμάτων των νησιών μας. Με αφορμή τη φετινή εορταστική επέτειο της 7ης Μαρτίου, μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να προβάλλουμε μέσα από τον βίο και την κοινοβουλευτική προσφορά του αείμνηστου Δωδεκανήσιου οικονομολόγου και πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη (1913-1997) στην μεταπολεμική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Χώρας, την εθνική σημασία, το ρόλο και τη μελλοντική προοπτική της Δωδεκανήσου. Να συζητήσουμε, με αφορμή την ιστορική αυτή αναδρομή, τα σύγχρονα προβλήματα  αλλά και τις προκλήσεις της περιφερειακής πολιτικής σήμερα, επικεντρώνοντας σε πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές που ενισχύουν την πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή στα νησιά μας.

Η ειδική εκδήλωση για τα Δωδεκάνησα στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ένα γεγονός εξέχουσας σημασίας, που τιμά όλους τους Δωδεκανήσιους και θέλω με την ευκαιρία να τονίσω, ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που η πρωτοβουλία αυτή έγινε υπόθεση όλων των βουλευτών της Δωδεκανήσου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεργασία».

H Πρόσκληση – Πρόγραμμα της εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων, στη μνήμη του Ι. Ζίγδη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00, στο Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, Αίθουσα Γερουσίας

 

Επιβεβαίωση συμμετοχής, μέχρι Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πέρας προσέλευσης: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ώρα 09.30

 Επικοινωνία:
Τηλ.:210 367 5820, 22410 25050
email: dgakis@parliament.gr