Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των ζημιών στο οδικό δίκτυο, από τις έντονες βροχοπτώσεις

Στη Κάσο μετέβη σήμερα, Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, προκειμένου να επιληφθεί των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο Περιφερειακό Οδικό Δίκτυο του νησιού, από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Είχε προηγηθεί επιστολή της Δημάρχου Κάσου  κ. Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με ανάλογο αίτημα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κάσου, συμμετείχαν επίσης  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λαμπρινή Γενειάδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νικολάου και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κώστας Περσελής. Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την Κάσο, μεταξύ αυτών και το σφαγείο του νησιού. Παρέστησαν επίσης και κτηνοτρόφοι οι οποίοι ζήτησαν και πήραν απαντήσεις για θέματα πρωτογενούς τομέα που τους απασχολούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης με την Δήμαρχο Κάσου Μαίρη Σορώτου-Τζανάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ειδικότερα για το θέμα των βροχοπτώσεων, ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, τεχνικό κλιμάκιο θα μεταβεί άμεσα στο νησί για την αποτύπωση των ζημιών στο Περιφερειακό Οδικό Δίκτυο.

Η δήμαρχος Κάσου και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψη του κ. Ζαννετίδη  και την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκκληση τους για την αντιμετώπιση των ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή  τους  για την αναβάθμιση του Γραφείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Καρπάθου σε Τμήμα, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Όπως τόνισαν η απόφαση της Περιφέρειας να αναβαθμίσει το Τμήμα, ώστε όλες οι υποθέσεις , ακόμη και οι εξετάσεις  για  την  απόκτηση διπλώματος οδήγησης , να διεκπεραιώνονται στο εξής  στην Κάρπαθο, εξυπηρετεί ιδιαιτέρως τους κατοίκους της Κάσου, οι οποίοι  δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Ρόδο για τις υποθέσεις τους.