Ανακοινώνουμε σήμερα ένα «μέγα-πρόγραμμα στειρώσεων» ύψους 5 εκατ. ευρώ, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προκειμένου να ενισχύσουμε την Αυτοδιοίκηση στις νέες αυξημένες αρμοδιότητες που έχει κληθεί να αναλάβει.

Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Άργος”, διαθέτουμε συνολικά 40 εκατ. ευρώ προς τους δήμους, έναντι των μόλις 600.000 ευρώ που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο. Γιατί, για εμάς, δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων, χωρίς τη μεταφορά και των απαραίτητων πόρων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαμορφώνουμε ένα ολιστικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, θεσπίζουμε κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα, με αυξημένο ρόλο και της Αυτοδιοίκησης.

Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα, αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Απαράδεκτες εικόνες κακοποίησης –όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα– δεν τιμούν κανέναν μας και δεν μένουν ατιμώρητες.

Σε συνέχεια της σημερινής μας πρωτοβουλίας, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης στειρώσεων, ειδικά για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, με σχέδιο και καλή συνεργασία, επιχειρούμε να ελέγξουμε το πρόβλημα στην πηγή του και να διαμορφώσουμε το πλαίσιο που όλοι μας επιθυμούμε.

https://www.ypes.gr/anypes-stelios-petsas-mega-programma…

Υπουργείο Εσωτερικών