Το νησί της Κω θα έχει και φέτος εκπροσώπηση στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης του FIRST® LEGO® League μαζί με 4 ομάδες της Ρόδου!

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου με την συμμετοχή πάνω από 110 παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Η ομάδα ρομποτικής Power Rangers του Robotikos πήρε για 2η χρονιά μέρος στον διαγωνισμό και πήρε ξανά πρόκριση!

Η Κατερίνα, η Ιόλη, ο Άγγελος, ο Εμμανουήλ, ο Μάρκος και η κυρία Έφη είναι απίστευτα χαρούμενοι που εκτός από τη μεγάλη πρόκριση κέρδισαν το βραβείο της καλύτερης ομάδας στις Θεμελιώδης Αξίες του Διαγωνισμού.

Οι αξίες αυτές που ξεχωρίζουν τον διαγωνισμό από αντίστοιχα προγράμματα αφορούν την/τον:

  • Ανακάλυψη: εξερεύνηση νέων ικανοτήτων και ιδεών
  • Καινοτομία: στην επίλυση προβλημάτων
  • Επιρροή: εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης στη βελτίωση του κόσμου
  • Αλληλοσεβασμό
  • Ομαδικότητα
  • Διασκέδαση

Επίσης μεγάλη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι υπήρχαν άλλες 2 ομάδες από το νησί και μάλιστα από δημόσιο σχολείο (4ο Δημοτικό Σχολείο Κω), μία από τις οποίες κέρδισε βραβείο για το Robot Design. Συγχαρητήρια στην κυρία Λαμπρινή και τις δύο ομάδες της.

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Τελικού θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν 17 – 20 Απριλίου 2024 στο Houston, U.S.A. FIRST Championship, 14 – 17 Μαΐου 2024 στο Bodø, Norway FLL Open European Championship Bodø και τον Ιούλιο 2024 στο Sydney, Australia FLL Open Championship Sydney.

Η ομάδα του Robotikos της Ξανθοπούλου Έφης ευχαριστεί θερμά το ΚΔΑΠ Imagine, τη Βάσω Σαΐτη και τον Γιάννη Σβύνο που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν και πιστεύουν στο έργο μας!