Με σειρά δημοσιευμάτων βρετανικά και γαλλικά Μέσα “υποδέχονται” την Τήνο για τη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα έγραψαν:

https://www.express.co.uk/news/world/1851457/beautiful-european-island-tinos-greece-pictures

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express για τη Τήνο

«Όσοι αναζητούν τις ομορφιές της Ελλάδας χωρίς να χρειάζεται να παλέψουν για χώρο στην παραλία και καθίσματα σε εστιατόρια με άλλους τουρίστες, θα πρέπει να σκεφτούν το νησί της Τήνου. Μιλώντας για το τι κάνει το νησί τόσο ελκυστικό, η Catherine Garvey του Barrhead Travel γράφει :«Η Τήνος παράγει το δικό της κρασί, ελαιόλαδο και τυρί και έχει μια αναδυόμενη σκηνή τροφίμων. Με ένα από τα καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στην Ελλάδα στο βορρά και γραφική ποδηλασία, ταιριάζει και σε όσους αναζητούν δράση. Και το δημοσίευμα προσθέτει : ” Η Τήνος είναι εύκολα προσβάσιμη από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο  προς τη Μύκονο.»

https://www.thesun.co.uk/travel/25112844/up-and-coming-greek-island-white-sandy-beaches-tinos/?fbclid=IwAR0hMjMd_dHZBdpCsxlWLeXCJs0XTSChG124SsBZgU1WMM5k79EU35HvxIg

Αφιέρωμα για την Τήνο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας the Sun!

«Η Τήνος λέγεται ότι είναι η πνευματική καρδιά της Ελλάδας λόγω του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ευαγγελίστριας”, γράφει το αφιέρωμα και προσθέτει: “Υπάρχουν πολλά άλλα μοναστήρια και τόποι θρησκευτικής λατρείας, διάσπαρτα σε όλο το νησί. Εκτός από την παγκοσμίου φήμης εκκλησία , η Τήνος φημίζεται για το ορεινό χωριό της, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Καρδιανή, όπου βρίσκονται ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με μπλε λεπτομέρειες. Εκτός από τις εκκλησίες, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε στο μικρό ελληνικό νησί , συμπεριλαμβανομένων πολλών παραλιών. Πιστεύεται επίσης ότι υπάρχουν 16 παραλίες στο νησί, με μερικές από τις πιο όμορφες να βρίσκονται στο νότιο άκρο του νησιού. Ένα από αυτά είναι η παραλία του Αγίου Ιωάννη Πόρτο, η οποία φιλοξενεί κρυστάλλινα νερά και απαλή λευκή άμμο. Η παραλία του Αγίου Σώστη έχει επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά φιλοξενεί επίσης ένα beach bar και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλές ταβέρνες. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί, όπως να κάνετε οινικές διαδρομές, να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή πεζοπορία.»

https://partir.ouest-france.fr/magazine/des-iles-en-grece-tinos/

Αφιέρωμα του γαλλικού ταξιδιωτικoύ περιοδικού Quand Partir  στη Τήνο.

“Σε αντίθεση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, η Τήνος είναι πάνω από όλα τόπος προσκυνήματος με τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της” γράφει. Στο άρθρο προστίθεται ότι είναι γνωστή ως «το νησί της Παναγίας» με τον αφιερωμένο τόπο λατρείας της Παναγίας Ευαγγελίστριας ενώ ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των σημαντικότερων επισκέψιμων σημείων, όπως  ο Βόλαξ, ο Πύργος (φωτο), το Εξώμβουργο, η Μονή Κεχροβουνίου, ο Ταραμπάδος με τους Περιστεριώνες και, φυσικά, η πόλη της Τήνου.