Σε μία σύντομη αλλά γεμάτη περιεχόμενο εκδήλωση, το Σάββατο, 08 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Πλάζα, παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού «η ΡΟΔΟΣ μου», του νέου τριμηνιαίου περιοδικού της Ρόδου με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, που εκδίδεται από την mgk.advertising και το rhodes.com.gr – η Ρόδος online.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μιχάλης Γ. Καβουκλής, εμπνευστής και εκδότης του περιοδικού και αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που θα διέπουν την κυκλοφορία του περιοδικού.

Το περιοδικό «η ΡΟΔΟΣ μου» είναι ένα τριμηνιαίο πολιτιστικό/κοινωνικό περιοδικό που θα κυκλοφορεί κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο με δωρεάν διανομή. Σκοπός είναι να προωθεί το διάλογο στην τοπική κοινωνία για την πραγματική Ρόδο, με τα πραγματικά προβλήματα και τις μοναδικές επιτυχίες της. Να λειτουργεί σαν ένα πεδίο διαρκούς διαλόγου μεταξύ των φορέων της κοινωνίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κος Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Αθανάσιος Βυρίνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κος Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμ. Δωδεκανήσου, κος Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, καθηγητής κος Σωτήρης Ντάλης, ενώ το «παρών» έδωσε και η Πρόξενος της Ισπανίας στη Ρόδο, κα Μαίρη Χαρίση και ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου και Γραμματέας του ΙΝΚΑ Ελλάδος, κος Γεώργιος Ευγενικός.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, κ.κ. Κύριλλο, εκπροσώπησε ο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκης. Το «παρών» έδωσαν επίσης η κα Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, και ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, των οποίων συνεντεύξεις φιλοξενούνται στο περιοδικό, αλλά και ο καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, κος Σπύρος Συρόπουλος, και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κος Νεκτάριος Καλογήρου, οι οποίοι επίσης τοποθετήθηκαν για το περιοδικό και τις αρχές του, ως φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι.