Παρουσιάστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην αίθουσα ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗ των Διοικητηρίων της Καρπάθου, το μυθιστόρημα του Δωδεκανήσιου συγγραφέα Νίκου Κωνσταντινίδη «Αθανασία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Γιώργος Δήμαρχος, η πρώην Αντιδήμαρχος Καρπάθου και νυν Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαριγούλα Χαλκιοπούλου-Χριστοδούλου, ο Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιάννης Βασιλαράκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ. Θεοδόσης Μαστρομηνάς, η Εκδότρια της εφημερίδας «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ» κ. Ρόη Γεωργίου – Μανωλάκη, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου κ. Θεοδώρα Διαμαντή και αρκετοί κάτοικοι της Καρπαθιακής πρωτεύουσας.

Ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Π. Ε. Καρπάθου-Κάσου κ. Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης στο βήμα.

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής χαιρετά την εκδήλωση.

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Ρόδο, σπούδασε Οικονομικές, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και είναι διευθυντής του ΕΦΚΑ – Τομέα Μηχανικών (πρώην Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. – Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων). Ο συγγραφέας έλκει την οικογενειακή του καταγωγή –αρκετές γενιές πριν– από την Όλυμπο της Καρπάθου και πιο συγκεκριμένα από την Ολυμπίτικη οικογένεια Διακοκωσταντή.

Όμως ο Νίκος Κωνσταντινίδης δηλώνει και εκ πολιτογραφήσεως Κασιώτης, αφού παντρεύτηκε την Βιργινία Καραγιαννάκη, κόρη του αείμνηστου Κασιώτη δασκάλου Μιχάλη Καραγιαννάκη. Εξ αυτού άλλωστε του λόγου τυγχάνει πέραν από Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου και Πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ». Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Στάση ζωής» και «Άγγελος» που εκδόθηκαν από τα Ελληνικά Γράμματα και τα βιβλία «Ο κήπος της Εδέμ» και «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» από τις Εκδόσεις Φυτράκη. Το τελευταίο του βιβλίο «Αθανασία» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Ο συγγραφέας κ. Νίκος Κωνσταντινίδης απευθύνεται στο κοινό και η δασκάλα κ. Καλλιόπη Ιωαννίδου διαβάζει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ο συγγραφέας κ. Νίκος Κωνσταντινίδης απευθύνεται στο κοινό και η δασκάλα κ. Καλλιόπη Ιωαννίδου διαβάζει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγγραφικά δικαιώματα όλων του των βιβλίων τα έχει εκχωρήσει στο Ιστορικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου μετά από πρόταση του Συμβούλου Πολιτισμού κ. Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη,  οποίος και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το μυθιστόρημα και τον συγγραφέα του. Αποσπάσματα της «Αθανασίας» διάβασε με γλαφυρότητα η  Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου κ. Καλλιόπη Ιωαννίδη.

Οι παραδοσιακοί καλλιτέχνες Μιχάλης και Ανδρέας Ζωγραφίδης κλείνουν μελωδικά την εκδήλωση.

H πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη στον κύκλο πολιτισμικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ – 2017» και έτυχε της χορηγικής στήριξης του Ξενοδοχείου ALIMOUNDA MARE και των ιδιοκτητών του κ.κ. Γιάννη Μανωλάκη και Σοφίας Κουτλάκη – Μανωλάκη. Οργανωτικά στήριξαν την παρουσίαση οι Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου «ΠΟΤΙΔΑΙΟΝ» κ. Γιώργος Μάρκου και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου κ. Καλλιόπη Ιωαννίδη. Την όμορφη λογοτεχνική βραδιά έκλεισαν μελωδικά  οι Ολυμπίτες παραδοσιακοί οργανοπαίκτες Μιχάλης και Ανδρέας Ζωγραφίδης.