«Η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, παρατείνει για ένα ακόμα εξάμηνο και έως το τέλος του 2022, την ισχύ των μειωμένων συντελεστών στην εστίαση, στις μεταφορές και σε μια σειρά άλλων υπηρεσιών και προϊόντων όπως ο καφές, τα μη αλκοολούχα ποτά και οι υπηρεσίες που παρέχονται στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, Βουλευτής Δωδ/σου – Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για τις μεταφορές και την εστίαση, η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα έχει θετικές συνέπειες και για τον τουρισμό μας», δήλωσε ο Μάνος ΚόνσολαςΥπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του από τις 4 Απριλίου προς το Υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε  μεταφορές και εστίαση, μέχρι το τέλος του 2022.Είχε επισημάνει ότι οι συνθήκες που επέβαλαν τη μετάταξη αυτών των υπηρεσιών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά, αντίθετα, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα τόνιζε ότι η μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση:

1ον: Συνιστά ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον ελληνικό τουρισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην είναι ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες.

2ον: Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.