Μεγάλες διαστάσεις παίρνει πλέον η οργή των νησιωτών μετά το «φιάσκο» με το πλοίο «ΟΛΥΜΠΟΣ» το οποίο επρόκειτο να ναυλωθεί  νησιά Κάρπαθο και Κάσο, αφού  μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που σημειώθηκαν τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα και επίσημα ο πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Κάρπαθο.

Στην επιστολή παραίτησης που στάλθηκε στον Γραμματέα Οργανωτικού Κονταδάκη Στυλιανό, στους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου και αφορά στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Καρπάθου και Ηρωίκής Νήσου Κάσου, αισθανόμαστε την ανάγκη ως ΔΗΜ. Τ.Ο Καρπάθου, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια  μας.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 ως τουριστικοί προορισμοί τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, να παραμένουν  απομονωμένα και δέσμια ακτοπλοϊκών συμφερόντων. Ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής, χωρίς τις ίδιες παροχές με τα αστικά κέντρα αλλά με τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης, κατ ελάχιστο απαιτούμε μια αξιόλογη, σταθερή και ασφαλέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Καρπάθου υποβάλλουμε την παραίτηση μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος: Νρτισμπιώτης Βάϊος

Τα μέλη: Λυτός Ιωάννης, Παπαδάκης Γεώργιος, Γιαλλουράκης Κοσμάς, Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Μουστακάκης Μιχαήλ, Μικροπαπανδρέου Ρένα και Αντωνάκης Εμμανουήλ.