Την άμεση επίσκεψη κλιμακίου της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην Κάρπαθο, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στη συνάντηση που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Παπαοικονόμου Βασίλη και παράλληλα κατέθεσε και επιστολή στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να υπάρξει κοινή συνάντηση και σύσκεψη με το Δήμο και τους φορείς για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στο λιμάνι στα Πηγάδια.

Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας – Λιμενάρχης Καρπάθου, Ζαφειρίου Ράνια

Για το ζήτημα αυτό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κάρπαθο, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας και με τη Λιμενάρχη Καρπάθου, κα. Ζαφειρίου Ράνια.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει τα παρακάτω ζητήματα:

1ον: Την άμεση  ανακατασκευή των επιστρώσεων – ανωδομών της αποβάθρας του λιμένα προκειμένου να καταστεί δυνατή και ασφαλής η εκφόρτωση βαρέων οχημάτων.

2ον: Να εξεταστεί η δυνατότητα διαπλάτυνσης της αποβάθρας ώστε να εξυπηρετεί περισσότερες ταυτόχρονες προσεγγίσεις πλοίων ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

3ον: Την υλοποίηση της απόφασης και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για να καταστεί το λιμάνι Πύλη Εισόδου, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η Κάρπαθος στο χάρτη της κρουαζιέρας. Σύνταξη και έγκριση των απαιτούμενων μελετών ,χρηματοδότηση και  δημοπράτηση των απαιτούμενων  έργων.

4ον: Την αντικατάσταση του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου καθώς των υφιστάμενων  πίλλαρ ηλεκτροδότησης τα οποία έχουν υποστεί φθορές.

5ον: Την κατασκευή ράμπας καθελκύσεως –ανελκύσεως σκαφών πλησίον του καταφυγίου αναψυχής στα Πηγάδια Καρπάθου.

6ον: Την επέκταση του στεγάστρου αναμονής των επιβατών, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης του λιμένα.

7ον: Την τοποθέτηση προσκρουστήρων στο λιμάνι προκειμένου να αποτρέπονται οι προσκρούσεις τουριστικών σκαφών, ακτοπλοΐας και εμπορικών πλοίων, ώστε να υπάρχει ασφαλής ελλιμενισμός.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας: «η Κάρπαθος δεν διεκδικεί ιδιαίτερη μεταχείριση, απαιτεί ίση αντιμετώπιση και λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι στα Πηγάδια.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου οφείλει σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου και τους φορείς να δρομολογήσει λύσεις για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων του λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου».