Γιατί τον γιατρό  Μανώλη Καπετανάκη;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι σωτήρες  δεν υπάρχουν…Εμπνευστές ΝΑΙ…Να εμπνεύσουν διαφορετικούς  ανθρώπους να  συνεργαστούν  με ήθος και αποτελεσματικότητα για έναν κοινό στόχο .Η προσωπικότητα και τα επιστημονικά του επιτεύγματά είναι ήδη  αναγνωρισμένα .Με λίγα λόγια  δεν ψάχνει  τη δόξα και την αναγνώριση  από την Δημαρχία . Άλλο χαρακτηριστικό του γιατρού  είναι ότι η προσωπικότητα του ενώνει τους Καρπάθιους .Εκτιμώ ότι είναι κοινά  αποδεκτός και από τις άλλες  παρατάξεις αλλά οι “συγκυρίες” δεν βοήθησαν σε ένα κοινό μέτωπο .

ΔΕΝ έχει  προσωπικές φιλοδοξίες,
ΔΕΝ τις  έχει ανάγκη , είναι πλήρης .
Κυρίως όμως  
ΔΕΝ έχει καμία  υποχρέωση σε κανένα.

Το μοναδικό του κίνητρο είναι η αγνή και βαθιά  αγάπη του για την Κάρπαθο. Αυτός είναι ο άνθρωπος λοιπόν  που εμπιστεύτηκα  και  με εμπιστεύτηκε για να κάνουμε αυτή την προσπάθεια…Προσπάθεια είναι η σωστή λέξη και όχι μάχη ή αγώνας .Προσπάθεια  θέλει  από όλους , με όλες μας τις δυνάμεις …

Γιατί και εγώ ;
Γιατί  ΕΔΩ μεγάλωσα …
ΕΔΩ πήγα σχολείο …
ΕΔΩ έκανα οικογένεια …
ΕΔΩ Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά.
Ζω  40 χρόνια ΕΔΩ.

Η μόρφωση μου είναι επιπέδου ΙΕΚ (κάτι παραπάνω από λυκείου δηλαδή) .

Είμαι παντρεμένος  με την Μιχαήλα Σπανομανώλη του γένους Γεργατσουλη και μεγαλώνουμε  μαζί τα τρία κορίτσια  μας.Οι γονείς μου ο Κωστής Αμανεζής , η μητέρα μου Σοφία Βασιλιωτη (η Φιφή ) και ο πεθερός μου  ο Μανώλης Σπανομανωλης ειναι συνταξιούχοι και ζουν και αυτοί  ΕΔΩ μαζί μας .

Βιώνω λοιπόν καθημερινά  στο νησί  τις αγωνίες ενός  γονιού ,του   επιχειρηματία, του  παιδιού,  και του ηλικιωμένου χειμώνα καλοκαίρι .

Δεν είμαι επαγγελματίας  πολιτικός όπως δε είναι και ο επικεφαλής μας. Παρακολουθώ όμως στενά  την τοπική αυτοδιοίκηση   και γνωρίζω αρκετά λόγο της  αδελφικής  σχέσης μου με τον Μιχάλη Χανιώτη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ  για την γνώμη του και την πολιτική του εμπειρία. Εκτιμώ ακόμα ότι έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να δρομολογηθούν άμεσα. Θα αναφερθώ στα σημαντικότερα  από την δική μου οπτική γωνία και αγωνία  .

Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο είναι στη τελική ευθεία ,μπορούμε να πούμε ότι το θέμα της υγείας είναι σε καλό δρόμο  αρκεί να στελεχωθεί επαρκώς .

1.Τα Σχολεία , να επισκευαστεί το υπάρχον και να ξεκινήσουν μελέτες και για νέες αίθουσες αφού ο πληθυσμός αναπόφευκτα συγκεντρώνεται στα πηγάδια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

2. Αλλο ένα θέμα υψίστης επικινδυνότητας  είναι ο ΧΥΤΑ. Πρέπει να ξανά ενταχθεί  το δεύτερο κύτταρο  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να μπει μια τάξη στο υπάρχον ώστε να μην κινδυνεύει και το φράγμα .Να συνεχίσει το πρόγραμμα  της ανακύκλωσης που τόσο άδοξα διακόπηκε . Να βρεθεί λύση με το θέμα της συγκομιδής  των σκουπιδιών και γενικότερα της καθαριότητα .

3.Αποχετευτικό άλλη βόμβα. Ξεχειλίζουν τα λύματα ,πέφτουν μέσα στην θάλασσα και στον παραλιακό δρόμο με κίνδυνο για  την υγεία όλων. Να γίνει η αρχή  ώστε να απομακρυνθούν  τα δίκτυα  μέσα από την κεντρική παραλία και η λύση να προβλέπει τις ανάγκες του μέλλοντος αφού η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων είναι δεδομένη.

4.Το νερό …αξιοποίηση του φράγματος και όλων των γεωτρήσεων με δίκαιη  διανομή ώστε  να μην μένουν χωρίς νερό τα σπίτια και οι επιχειρήσεις .Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όπου χρειάζεται.

Και να μπει  επιτέλους πόσιμο νερό στα σπίτια της πρωτεύουσας .

5. Αναβάθμιση στο οδικό δίκτυο , στα πάρκινγκ και η συμμόρφωση όλων μας ως προς τον κοκ ακόμα και με αυστηρά μέτρα …Αφού η αύξηση των ενοικιαζόμενων οχημάτων και των επισκεπτών είναι και αυτή δεδομένη .

6. Η συγκοινωνία.
Δύο καράβια και  δύο αεροπλάνα όχι μόνο  την ίδια μέρα αλλά και  την ίδια ώρα…
Συντονισμένες  πιέσεις αν χρειαστεί και κινητοποιήσεις με κάθε μέσο  προς τις εταιρίες και στο κεντρικό κράτος χωρίς εφησυχασμό.

 Αυτά ως επί το πλείστων  αφορούν  το καλοκαίρι .
Ένα προσωπικό στοίχημα .
“Η ποιότητα της  ζωής μας ,τον χειμώνα” .
Τον χειμώνα έχουμε τον ελεύθερο χρόνο μας …
Τον χειμώνα βλέπουμε τα παιδιά μας.
Τον χειμώνα ζούμε και δεν τρέχουμε .

Κάποιες άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την  αναζωογόνηση της  χειμερινής περιόδου  είναι:

Να παραχωρηθεί στους δημότες επιτέλους το περιβόητο κτίριο στο Κονάκι που κυριολεκτικά σαπίζει .

Να καθιερωθεί μια “γενναία” ενίσχυση των ενεργών αθλητικών και πολιτιστικών  συλλόγων που είναι παραγωγική .

Όπως ο Α.Σ “Ο Ποσειδων”  όπου το Δ.Σ με επικεφαλή τον Γ.Βιτώρη έχουν κάνει σπουδαίο έργο.
Δεν μιλώ μόνο για την πρωτοφανή  αγωνιστική πορεία της ομάδας αλλά και για τις ακαδημίες και τα  150 παιδιά που έχουν μυηθεί στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Να γίνει, ένα κλειστό αθλητικό κέντρο με άλλα αθλήματα και για τα κορίτσια μας .

Το Λ.Ε.Κ… Και εδώ μεγάλη  η προσφορά, διδάσκει στα παιδιά μας τις παραδόσεις μας και τις ρίζες μας.

Ο Γιάννης Χαλκιάς με τον σκακιστικό όμιλο ένας εξαίρετος νέος άνθρωπος με ήθος και χαρακτήρα που το μεταδίδει στα  παιδιά μας.
Ένα πνευματικό άθλημα που δεν έχουν την τύχη να έχουν σε άλλους  δήμους.

Να επιχορηγηθεί η θεατρική ομάδα και  να στεγαστεί και αυτή   στο κονάκι να δημιουργηθεί παιδικό τμήμα.

Να έχουν free WIFI ολοι δημότες .

Να φτιάξουμε με εικαστικές παρεμβάσεις την όψη της πόλης και των χωριών.

Να δώσουμε τόπο σε νέες ιδέες και να τολμήσουμε καινούργια πράγματα.

Απλά πράγματα που θα κάνουν καλύτερη και ομορφότερη  την ζωή μας.

Να είναι ευχάριστη  η διαμονή του μόνιμου δημότη και του εποχιακού επισκέπτη .Σε αυτά προτείνω να  εστιάσουμε .

Σε αυτά να δώσουμε την ενέργεια μας.

Άλλα  θα ξεκινήσουμε ,

 άλλα θα  δρομολογήσουμε

 και  αλλά θα ολοκληρώσουμε.

 Κάποια ίσως να μην τα καταφέρουμε .

Δεν πρέπει όμως  να αφήσουμε τίποτα στην τύχη.

Είμαι φανατικός οπαδός της Θεωρίας
“το κοινό συμφέρον είναι και  ατομικό .”

Όταν το νησί έχει υποδομές και η ανάπτυξη γίνεται ομαλά και κερδίζουμε όλοι δεν θα έχουμε ανάγκη το ρουσφέτι, αυτό το μικρό προσωπικό συμφέρον από τον εκάστοτε δημοτικό σύμβουλο που ψηφίσαμε.

Και αυτό το αρρωστημένο αλισβερίσι πρέπει να σταματήσει.

Αποφάσισα να είμαι λοιπόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός  με την ΑΠΕΚ την Ανεξάρτητη προοδευτική ένωση Καρπάθου  και  επικεφαλής  τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας   Dr.Μανώλη Καπετανάκη .

Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια ήπια και τίμια  προεκλογική περίοδο και ας φυλάξουμε την ενέργεια και την όρεξη μας για μετά τις εκλογές.

Να συνεργαστούμε χωρίς εγωισμούς αλλά με πάθος για το καλύτερο .Δεν μας χωρίζει τίποτα .

Αμανεζής Κ. Παναγιώτης
Υπ. Δημοτικός  σύμβουλος

“Ανεξάρτητη προοδευτική ένωση Καρπάθου