Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, θα τελέσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο την Παρασκευή 12 Μαΐου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο πρωθυπουργός πριν από την ομιλία του στο Μανδράκι (όπως έγραψε χθες η «δ») το απόγευμα της 12ης Μαΐου, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ρόδου όπου σε μια σεμνή τελετή γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου καθηγητή.

Η προτομή αποτελεί δωρεά, ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα, του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει η πρόεδρος κ. Αναστασία Σταυριανού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αποκαλυπτήρια στα οποία θα παραστεί και η σύζυγος του αείμνηστου καθηγητή κ. Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού, είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου, όμως μετατέθηκαν μια ημέρα αργότερα ώστε να γίνουν από τον ίδιο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόταση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα», είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2022 με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Απόστολου Αποστολίδη, με τίτλο «Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Δημήτρης της ιατρικής, της κοινωνίας, της πολιτικής».

Όπως είχε σημειώσει η κ. Αναστασία Σταυριανού, «επειδή το Νοσοκομείο Ρόδου, θεωρούμε ότι είναι παιδί του Δημήτρη Κρεμαστινού, και ότι είναι μεγάλος ευεργέτης του νοσοκομείου μας, παρακαλώ να γίνει αποδεκτή η δωρεά προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού από το Νοσοκομείο Ρόδου από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Παραδεισίου “Αγία Μαρίνα”, προκειμένου να κοσμεί την είσοδο του νοσοκομείου Ρόδου ο μεγάλος ευεργέτης του».

Πηγή:”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”