Γιώργος Χατζημάρκος προς μαθητές: «Η ανατροπή πρέπει και μπορεί να έρθει μόνο από εσάς»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρωτοπορεί χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ την συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, στο 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου και το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου στο σχολικό συγκρότημα «Καζούλλειο», στο 3ου  ΓΕ.Λ. Ρόδου  και 1ο Γυμνάσιο Ρόδου στο σχολικό συγκρότημα της Καπνοβιομηχανίας, στο 1ου Γενικό Λύκειο Ρόδου στο 3ο Γυμνάσιο στο σχολικό συγκρότημα «Βενετόκλειο»  και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου.

Από τον αγιασμό των σχολείων

Από τον αγιασμό των σχολείων

Από τον αγιασμό των σχολείων

Από τον αγιασμό των σχολείων

Από τον αγιασμό των σχολείων

Από τον αγιασμό των σχολείων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί ως μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, συμβάλλει και συνδράμει στο έργο της συντήρησης των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες εξασφαλίζοντας και δεσμεύοντας πόρους του Εθνικού σκέλους της χρηματοδότησης της και που είναι επιπλέον των πόρων  του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που περιλαμβάνονται στο «ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Σχετικά ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως «η μοναδική επένδυση που μπορεί να οδηγήσει στην οριστική διέξοδο αυτής της χώρας κι αυτού του λαού από τα σημερινά του αδιέξοδα είναι η παιδεία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με ιδίους αλλά και Ευρωπαϊκούς πόρους που ακόμα έχουμε τη χαρά να διαχειριζόμαστε. Παρά την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση, εξασφαλίσαμε και δεσμεύσαμε χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των σχολικών μονάδων των νησιών μας και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και των Δήμων της Περιφέρειας μας τον αγώνα για υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την αναβάθμιση των σχολείων μας».

Ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές, συνέχισε λέγοντας: «Η δέσμευση μας απέναντι σας, είναι μία και μοναδική, να μην είμαστε εμπόδιο στα όνειρα σας. Οφείλουμε να σας εφοδιάσουμε με δύναμη για τον αγώνα που έχετε μπροστά σας και με την γνώση οτι μόνο εσείς μπορείτε να υπηρετήσετε, να πραγματοποιήσετε ή να προδώσετε τα όνειρα σας. Για να αλλάξετε τον κόσμο, να αλλάξετε το κοινωνικό σύνολο. Η μόνη περίπτωση να αποτύχετε είναι αν εσείς εγκαταλείψετε. Οφείλουμε να σας διδάξουμε οτι μόνο με πίστη, δουλειά και συνέπεια μπορεί να έρθει η ανατροπή, αφού όμως πρώτα σας ζητήσουμε συγνώμη για την κοινωνική αντίληψη του μηδενικού αθροίσματος που οι γενιές μας καλλιέργησαν. Να έχετε μία καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία,δύναμη, αισιοδοξία και κάθε επιτυχία στους στόχους σας».