Ο Δρ Μανώλης Καπετανάκης μέσα από την τεράστια συμβολή του και σημαντική πορεία του και έχοντας υπάρξει πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Υπογονιμότητας καθώς και της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είχε την μεγάλη τιμή να βραβευτεί με το βραβείο «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλληνας Μετανάστης».

Το βραβείο απονέμεται στους Έλληνες ομογενείς που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν διατελέσει σημαντικό έργο τόσο στην χώρα τους όσο και στο εξωτερικό.

Ο Δρ Μανώλης Καπετανάκης ,γυναικολόγος δέχεται το βραβείο “Η Αυτού Μεγαλοιότης ο Έλληνας Μετανάστης”

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε μία βραδιά όπου ξεχείλιζαν ο νόστος και η αγάπη για την Ελλάδα, όπου ομογενείς απ’ όλον τον κόσμο που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, από τον χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, και του πολιτισμού, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά της γης.

Τη βραδιά άνοιξε η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, ενώ στη διάρκειά της η Μαίρη Ρυσσάκη τους «ταξίδεψε» στα μονοπάτια της ξενιτιάς και ο Κώστας Μιχαλόπουλος, στη ζωή και στην πορεία του Σταύρου Νιάρχου.

Η ηθοποιός Μιμή Ντενίση άνοιξε την βραδυά καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους

Για την προσφορά τους τιμήθηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Αξούργος, ως ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στην πόλη Schwerte της Γερμανίας, ο κ. Τράνταλης, ως ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος της πόλης Fortlaudardale της Φλώριδας, ο Μιλτιάδης Αντύπας, επιχειρηματίας σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική, ο ορθοπεδικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Leeds Londοn κ. Γιαννούδης, ο αστροναύτης Yurchikhin (Θεόδωρος Γραμματικόπουλος), ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος Λευκορωσίας κ. Μουζενίδης, ο κ. Ταχτζίδης, διδάκτωρ ιατρικής που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση βιονικού ματιού, ο κ. Κακολής, μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Φλώριδας και ιδρυτής της ελληνικής κοινότητας Manchester στο Λονδίνο, ο κ. Σπυρίδων Τσαγκαράκης, Art & Fashion Designer, ο κ. Μιχάλης Χαλικιάς, τραπεζίτης και κύριος μέτοχος της Republic Bank of Chicago, η κ. Ελένη Μπούση, επιχειρηματίας και ιδρύτρια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Hippokratic Cancer Foundation.

Στο πλαίσιο αυτής της οργάνωσης, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «His Majesty the Greek Immigrant» και η πρόεδρός του κα Μαίρη Ρυσσάκη σκοπό έχουν να αναδείξουν την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου Ελληνισμού καθώς και να προωθήσουν την σύνδεσή με την πατρική γη τιμώντας εξέχουσες προσωπικότητες Ελλήνων ομογενών.