Με τους Ρόδιους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση από το Δήμο Ρόδου συναντήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, βραβεύθηκαν συνολικά 260 εισαχθέντες στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοιτήσαντες απ’ όλα τα Λύκεια της Ρόδου.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Γάκης συγχαίρει τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

Ο Δημήτρης Γάκης, αφού συνεχάρη για την επιτυχία τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, ευχήθηκε σ’ όλους, φοιτητές, συγγενείς και συντελεστές της εκδήλωσης «Καλή Χρονιά» και απευθυνόμενος στους τιμώμενους νέους φοιτητές, δήλωσε:

«Δεν υπήρξε ποτέ πιο όμορφο το Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου. Τα χαμόγελα χαράς, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο «ζωγραφισμένη» στα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, είναι που τ’ ομορφαίνει και που ταυτόχρονα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της Χώρας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης ακαδημαϊκής επιτυχίας της Ρόδου, καθηγητές, γονείς, αλλά πρωτίστως τους επιτυχόντες μας: Τα νέα παιδιά της Ρόδου, που κάνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα στη ζωή τους.

Διότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος που εξοπλίζει τους ανθρώπους σε ακαδημαϊκή γνώση, παράλληλα όμως, ανοίγει τον ορίζοντα της σκέψης και της κριτικής, προσφέρει τα εφόδια και την εμπειρία για την απόκτηση νέας γνώσης και δεξιοτήτων, δημιουργεί ευκαιρίες στη ζωή μέσα από τον κόσμο της επιστήμης. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που η νέα γενιά της Ρόδου, αποφασιστικά και δυναμικά δίνει το παρών στην εποχή της κοινωνίας της εξειδικευμένης γνώσης, της πληροφορίας και της υψηλής τεχνολογίας και είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες των νέων μας σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα που προβάλλει το νησί μας και τους ανθρώπους του σ’ όλο τον πλανήτη.

Οι Ρόδιοι νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση από το Δήμο Ρόδου

Εύχομαι στους νέους και τις νέες που σήμερα γεύονται μια πρώτη σημαντική ακαδημαϊκή επιτυχία να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος τις σπουδές τους και να χρησιμοποιήσουν κατάλληλα τις γνώσεις και την εμπειρία που θα αποκτήσουν στο Πανεπιστήμιο.

Προχωρήστε μπροστά, με βήματα σταθερά, στις αξίες που σφυρηλατηθήκατε, με όραμα και πίστη στους στόχους σας».

Στην τιμητική εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών, στους νεοεισαχθέντες Ροδίους φοιτητές διανεμήθηκε σαν αναμνηστικό δώρο ο Τόμος των Πρακτικών της ειδικής εκδήλωσης της Βουλής για τη Δωδεκάνησο, που εκδόθηκε για τον επετειακό εορτασμό των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον Ελληνικό κορμό.