Ο συμπατριώτης μας (από τις Μενετές Καρπάθου) Γιώργος Β. Γεραπετρίτης εξελέγη παμψηφεί Τακτικός  Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε το 1967 στην Κάρπαθο.Είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου. Επίσης υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας  και του German Marshall Fund των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Γιώργος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών.

Είναι συγγραφέας 6 επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και συνεκδότης 2 συλλογικών τόμων.

Έως σήμερα, έχει εισηγηθεί περισσότερες από 100 ομιλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και έχει μεγάλο αριθμό παραστάσεων ως δικηγόρος ιδιωτών, του δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου και  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Στρασβούργου.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρτζή και έχει δύο παιδιά την Εμέλεια (1η Γυμνασίου) και την Αλίκη (5η Δημοτικού).