ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Γάκης: «Στόχος και προτεραιότητά μας για την επόμενη σχολική περίοδο – πλήρως στελεχωμένα σχολεία σε σύγχρονες κτηριακές υποδομές σ’ όλα τα νησιά»

***

Την έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 12.06.17 ο Δημήτρης Γάκης. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Καραγιάννη και τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννη Παπαδομαρκάκη και ενημερώθηκε για την πορεία της διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων στη Δωδεκάνησο καθώς και για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα στο Νομό. Κοινή διαπίστωση όλων, ήταν ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα παρά τη νησιωτική ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή μας.

Ο Δημήτρης Γάκης, συνεχάρη όλους τους καθηγητές για το σύνθετο εκπαιδευτικό έργο τους και τη σημαντική συμβολή τους στη διαδικασία που διασφαλίζει ένα ποιοτικό και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Βασίλης Καραγιάννης ενημέρωσε το Δημήτρη Γάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Δωδεκάνησο και παράλληλα τόνισε ότι γίνονται έγκαιρα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε την επόμενη σχολική περίοδο να διοριστούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία της περιοχής μας. Ο Γιάννης Παπαδομαρκάκης ενημέρωσε αναλυτικά με τη σειρά του τον βουλευτή για τα ειδικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη νησιωτική μας περιφέρεια. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στις δυνατότητες αναβάθμισης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Δωδεκάνησο, καθώς και θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, υπό το πρίσμα των πρόσφατων θετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και την ανάγκη να επιλύονται με τον πιο κατάλληλο παιδαγωγικό τρόπο τα ειδικά εκπαιδευτικά ζητήματα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές σχολικές μονάδες στην ειδική αγωγή, στην τεχνική και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Στη συζήτηση, έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νομού. Η κατάσταση των κτηρίων σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα της Κάσου και της Καρπάθου, αλλά και σε άλλα νησιά του νομού, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Στο παραπάνω πλαίσιο, αποφασίστηκε να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση. Σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο έλεγχος των σχολικών κτηρίων και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να θεωρούνται ασφαλή και κατάλληλα για σχολική χρήση. Ο πρόσφατος σεισμός στη Λέσβο καθιστά επιτακτική την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στις σχολικές κτηριακές υποδομές.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-