Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις νησιωτικές πολιτικές και τα εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας #Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής #Μάνου Κουτουλάκη στην υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση της Δωδεκανήσου, για την οποία έχω κάνει και σχετική αναφορά στην Βουλή , για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών στα νησιά μας σύμφωνα και με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα και ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, με νέο πλοίο Β´ Κατηγορίας το οποίο θα εκτελεί τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ένα από τα δρομολόγια θα εκτελεί τη γραμμή Πειραιά – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο σε 13 ώρες και τα άλλα δύο δρομολόγια τη γραμμή Πειραιά – Κρήτη – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου και μέχρι τότε θα παραταθεί η υπάρχουσα δρομολογιακή γραμμή μέχρι τον Οκτώβριο.

#Υψηλάντης_12νησα
#νεαδημοκρατία
#Δωδεκάνησα_στα_ΥΨΗ