Επειδή το ψέμα και η συκοφαντία προς το πρόσωπό μου έχει γίνει δεύτερη φύση ορισμένων ενοριτών εξ ομόρου ενορίας μου και επειδή στην Κάρπαθο πρέπει να αποδεικνύεις, ότι “δεν είσαι ελέφαντας”, μετά λύπης μου και ως πρώτο μέτρο προστασίας της προσωπικότητάς μου, αναρτώ το παρόν επίσημο έγγραφο.

Σας παρακαλώ κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε. Για τους δύσπιστους υπάρχει και ηχογραφημένο ντοκουμέντο παραδοχής των αξιόποινων αυτών πράξεων από τον διαπράξαντα, ενώπιον της προϊσταμένης μας αρχής. Οι δε πράξεις αυτές επισείουν μέχρι και την ποινή της καθαιρέσεως δια τον διαπράξαντα.

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής δεν έλαβα ούτε 1% συγγνώμη από κάποιον . ” Άφες αυτοίς…..
Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά .

Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χριστοδουλάκης

Η αναφορά του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Χριστοδουλάκη, που βρίσκεται στα χέρια του Μητροπολίτη Καρπάθου, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σεβασμιότατε,
Επιτρέψατέ μοι όπως δια της παρούσης αναφοράς μου σας καταστήσω κοινωνό ενός λυπηρού συμβάντος, το οποίο έλαβε χώραν την 7η Ιουνίου 2018 και ώρα 9η πρωινή, εις τα γραφεία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το Απέρι Καρπάθου.

Το συμβάν είχε ως πρωταγωνιστή τον ιερέα, πατέρα….,, ο οποίος κατόπιν χυδαίας προς το πρόσωπό μου εξυβρίσεως («άντε μη σου γ… τίποτε») και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απροκλήτως όρμησε μετά μανίας κατ’ εμού καταφέρνοντας γρονθοκόπημα εις την αριστερή πλευρά της κεφαλής μου, μεταξύ αριστερού ωτίου και παρειάς.

Η οπισθοχώρηση μου και μη ανταπόδοση συνέβαλλε εις την αποφυγή περισσότερων προς εμέ. Αμέσως ενημέρωσα τηλεφωνικώς την Υμετέρα Σεβασμιότητα και εζήτησα την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με ίδιον μεταφορικό μέσο μετέβη εις το Κέντρο Υγείας Καρπάθου δια ιατρική φροντίδα ευρισκόμενος σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Μετά από δίωρη παραμονή μου εις το θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Κέντρου Υγείας εξήλθα αυτού με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού (Επισυνάπτω την υπ’ αρθ. 702/7-6-2018 ιατρική βεβαίωση).

Καίτοι είχα το νόμιμο δικαίωμα της επίσημης καταγγελίας – μήνυσης του συμβάντος εις την Ελληνική Αστυνομία και την δίωξη του π….. με την διαδικασία του Αυτοφώρου δεν το έπραξα δια να μην δημιουργηθεί σκάνδαλο. Διατηρώ, όμως, κάθε δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

Σεβασμιότατε, ο εν λόγω εν Χριστώ αδελφός έχει επιδείξει προς το πρόσωπό μου όχι μόνο ασέβεια, είσαστε γνώστης της εν γένει συμπεριφοράς του – αλλά και επιχειρεί εσχάτως να εμπλακεί εις τα εφημεριακά μου καθήκοντα και δικαιοδοσίες του εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Βωλάδος, οι οποίες από κανέναν δεν αμφισβητήθηκαν επί τουλάχιστον έναν αιώνα.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας αναφέρω ότι, ο εν λόγω ιερέας έχει επιδείξει παρόμοια αγενή – ο ηπιότερος χαρακτηρισμός – συμπεριφορά και σε άλλους εν Χριστώ αδελφούς και συλλειτουργούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όπως και σεις γνωρίζετε.

Μετά λύπης ψυχής αναγκάζομαι να προβώ σ’ αυτήν μου την ενέργεια διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ πλέον να ανεχθώ παρόμοια εις το μέλλον συμπεριφορά.

Παρακαλώ την υμετέρα Σεβασμιότητα όπως ενεργήσει τα δέοντα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και το Νόμο ν. 5383/32 προβλεπόμενα».