Η “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” έλαβε και δημοσιεύει αυτούσιο το ακόλουθο έγγραφο του κ. Δημάρχου Καρπάθου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κάρπαθος 28 Ιανουαρίου 2022
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ  Αρ. Πρωτ.: 620
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πληροφορίες: Αναστασία Σκούλλου
ΠΡΟΣ:
Κα. Καλλιρρόη Μανωλάκη e:mail: a.skoulou@karpathos.gr

Θέμα: Ενημέρωση

Κυρία Μανωλάκη,
Σε σχέση με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας «Καρπαθιακή», σήμερα ώρα 13:11 μ.μ., σας ενημερώνουμε ότι καμία συνεδρίαση δεν απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως άμεσα αποκαταστήσετε το παραπάνω δημοσίευμα σας.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

Η ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ”

Αφού συγχαρούμε τον κ. Δήμαρχο για την …. ιδιαίτερη ευαισθησία του και την ταχύτητα με την οποία απάντησε, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο επρόκειτο να συνεδριάσει στις 28 Ιανουαρίου 2022, ώρα 13.30, μετά από πρόσκληση, υπογραφόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Νταή.

Την ίδια ημερομηνία, δύο (2) ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση, κοινοποιήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους το υπ’ αριθμόν πρωτ. 594/28.01.2022 έγγραφο του Δήμου Καρπάθου, με θέμα «ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4ης Επαναληπτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου», υπογραφόμενο επίσης από τον αντιδήμαρχο κ. Νταή, με το ακόλουθο κατά λέξη περιεχόμενο.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 28 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30 μ.μ. ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, λόγω διαδικαστικών ζητημάτων. Για την νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί νέα πρόσκληση».

Από το έγγραφο αυτό του Δήμου προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι είχε εκδοθεί πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 28-01-2022 ώρα 13.00 η οποία «ακυρώθηκε», για «λόγω διαδικαστικών ζητημάτων», όπως αναφέρεται στο παραπάνω επίσημο έγγραφο του Δήμου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία απεικόνισε η “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” στην ανάρτηση της. Και η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στην ουσία της υπόθεσης.

Ότι, δηλαδή, η συνεδρίαση ακυρώθηκε γιατί υπήρχαν νομικά προβλήματα και όχι απλώς γιατί «το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε», όπως αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, χωρίς καμιά άλλη διευκρίνιση, στο έγγραφο του προς την “ΚAΡΠΑΘΙΑΚΗ”.

Το ποιο Κρατικό όργανο ή υπηρεσία «απέρριψε» ή ακύρωσε ή επισήμανε «τα διαδικαστικά προβλήματα» ακυρότητας της συνεδρίασης δεν έχει προφανώς καμιά ουσιαστική αξία.

Αυτό το οποίο έχει αξία είναι οι λόγοι της ακύρωσης της συνεδρίασης και αυτούς παραλείπει να τους μνημονεύσει στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος. Τους οποίους προφανώς γνώριζε και γνωρίζει.

Και τώρα επί της ουσίας.

Ο κ. Δήμαρχος καθώς και οι συνεργάτες του, υπέρμαχοι της νομιμότητας, είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα, όχι μόνον στην “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” αλλά -και κυρίως- στους δημότες για να μην πέφτουν θύματα …. παραπληροφόρησης.

-Ποια είναι «τα διαδικαστικά ζητήματα» για τα οποία «ακυρώθηκε» η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28-01-2022 δύο (2) ώρες πριν από την συνεδρίαση του;

-Ποιος ή ποιοι είχαν την πρωτοβουλία για την ακύρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου;

-Ποιος διαπίστωσε την ύπαρξη των διαδικαστικών ζητημάτων;

-Υπήρξε έγγραφο Αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας το οποίο διαπίστωνε την ύπαρξη των «διαδικαστικών ζητημάτων» για τα οποία έγινε η «ακύρωση» της συνεδρίασης; 

-Δεν το γνώριζε αυτό ο κ. Δήμαρχος, όταν απέστελλε το έγγραφο του προς την “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ”;

-Με ποια ιδιότητα υπογράφει ο κ. Νταής τις προσκλήσεις για την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού δεν είναι Πρόεδρος του ούτε μέλος του Προεδρείου του;

Αυτά προς το παρόν.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Δήμαρχος θα δώσει άμεση απάντηση στα άνω ερωτήματα της “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ”.
Τα οποία δεν είναι μόνον της “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ” αλλά και όλων των δημοτών.
ΥΓ Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Η “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ”