Η τελετή ορκωμοσίας  του Δημάρχου, Μιχάλη Ερωτόκριτου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  31 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος συνεπικουρούμενος από τους ιερείς της Μητρόπολης.

Στην αρχή ορκίστηκε ο Δήμαρχος και στη συνέχεια τα μέλη του νέου Δ.Σ. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην μακροχρόνια φιλία που τον συνδέει με το Δήμαρχο και από την θητεία  του τελευταίου ως Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου καθώς και στη συνεργασία τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

Κατόπιν χαιρέτησε η απερχόμενη Δήμαρχος Μαίρη Σορώτου Τσανάκη η οποία αναφέρθηκε στη θητεία της και στην ανακήρυξη της Κάσου, ως Ηρωικής Νήσου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μανόλης Νικολάκης μίλησε για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Κασιωτών και την ανάγκη συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής όπως η καθημερινότητα, τα τεχνικά έργα καθώς επίσης και στην ανάγκη σύγκλισης και ομοφωνίας των παρατάξεων σε ότι αφορά λύσεων που έχουν σχέση τουλάχιστον  με μείζονα προβλήματα του νησιού.

Στην τελετή παρέστησαν όλες οι τοπικές αρχές, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας , οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδου, Γιάννης Παπάς οι πρώην Υπουργοί Δημήτρης Κρεμαστινός, Αριστοτέλης Παυλίδης, οι Δήμαρχοι Καρπάθου Ηλίας Λάμπρου, οι νεοεκλεγέντες Γιάννης Νισύριος, Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης και Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης η Κασιακή Αδελφότητα Αμερικής, ο Στρατηγός Διοικητής 95 ΑΔΤΕ  Νικόλαος Φλάρης, ο Μητροπολίτης Κώου –Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος  Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αττικής Γιάννης Φραγκούλης, εκ μέρους της ΕΚΑΜΕ ο Μανόλης Μαυρολέων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου “ο Χαδιώτης” και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου Νίκος Κωνσταντινίδης, η Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου Πόπη Νικολαΐδου, ο π. σύμβουλος του Επαρχείου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου Γιώργος Ν. Τσαμπανάκης κ.α.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου η οποία αναρτήθηκε στο “Διαύγεια”, ορίστηκαν οι τρεις Αντιδήμαρχοι με θητεία από 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Αυγούστου 2020.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΠΕΡΣΕΛΗΣ, ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

Οι Αντιδημάρχοι είναι οι :

  • Κώστας Δ. Περσελής με κύριες αρμοδιότητες τις τεχνικές υπηρεσίες και την ύδρευση.
  • Γιάννης Ν.  Νικολάου με κύριες αρμοδιότητες το προσωπικό και την 
    πολιτική προστασία.
  • Δημήτριος Εμμ. Φραγκούλης με κύριες αρμοδιότητες τον πρωτογενή τομέα και την καθαριότητα