ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  30/1/2023.

Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Μπέλεση Μαίρη, Γιαλλουράκης Ερρίκος (Κάρπαθος), Αφθονίδου Μαρία (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Ασπροποταμίτης Γιάννης, Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη),  Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Αντύπα Μαριάννα (Λέρος), Χατζόπουλος Χάρης, Χ΄΄αντωνίου Γρηγόρης (ΣΑΔΝ),  Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, υπό το βάρος του θλιβερού γεγονότος της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της επετείου των γεγονότων των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (17/1/23) μέχρι σήμερα:

18/1: Γενική Συνέλευση Δωδεκανησιακής Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρείας (ΔΙΛΕ) στη Δωδεκανησιακή Εστία

20/1:Κοπή Πίτας Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων στο Κρητικό Κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» (Πειραιώς 68, Μοσχάτο)

21/1:Κοπή Πίτας Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας, Αντωνίου Γιαννουρή 1 και Ολύμπου Καρπάθου στην Αμφιάλη Κερατσινίου.

22/1:Κοπή Πίτας Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου, στο ξενοδοχείο ATHENS MARRIOTT.

22/1: Κοπή Πίτας Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο Λύκειο των Ελληνίδων, Δημοκρίτου 14 Κολωνάκι

25/1: Πρωτοχρονιάτικη εορτή Συλλ. Συμιακών Ελευσίνας «ΑΚΟΥΜΙΑ 2023» στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας

27/1:Κοπή Πίτας Συλλ. Βωλαδιωτών Καρπάθου Αθήνας στο κέντρο ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ, Συγγρού 18, Κηφισιά.

28/1: Κοπή Πίτας Ένωσης Ροδίων στο κέντρο ΠΙΣΙΝΑ (Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Πειραιάς)

29/1: Συμμετοχή Ομοσπονδίας μας στο τρισάγιο στην πλατεία Τερψιθέας και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου

29/1: Κοπή Πίτας Ένωσης Λερίων στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (πλ. Κοραή)

29/1: Κοπή Πίτας Συλλόγου Νισυρίων (3ης Σεπτεμβρίου 25, Αθήνα)

29/1: Κοπή Πίτας Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων και Ομίλου Καρπαθίων Νέων στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΡΙΩΝ (Παναγίας Μυρτιδιώτισσας 2, Μικρολίμανο).

29/1: Στείλαμε συγχαρητήρια επιστολή στην αντιπρόεδρό μας κ. Κατερίνα Βουρεξάκη για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Α΄ Πειραιά

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης 2023:

Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες για τον εορτασμό.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 18/3: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών

Κυριακή 19/3: Πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει ειδική συνεδρίαση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του εορτασμού. 

Κοπή Πίτας Ομοσπονδίας

Έγινε αναλυτική συζήτηση για την προετοιμασία της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΑΒΑΚΙΟ (Παπαστράτου 55 & Θερμοπυλών), την  Κυριακή 5/2, 1.30μμ.

Την Πίτα μας, θα ευλογήσει ο αγαπημένος μας συμπατριώτης ιερέας Ιωάννης Κοκκώνης. Θα γίνει ειδική αναφορά και απονομή τιμητικής διάκρισης στον αγαπημένο μας συμπατριώτη  Ντίνο Αλεξόπουλο, ο οποίος, επί πολλές δεκαετίες, κάλυπτε με τη φωτογραφική του μηχανή, κάθε Δωδεκανησιακή εκδήλωση της παροικίας μας. Επίσης, θα γίνει απονομή τιμητικής διάκρισης στον αθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, που διένυσε κολυμπώντας την απόσταση μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου. Αυτονόητο είναι ότι θα ακουστούν και Δωδεκανησιακά κάλαντα από συμπατριώτες μουσικούς, οι οποίοι θα μας συντροφεύσουν καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θέματα για Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ν. Αιγαίου

Μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χρήστο Μπάρδο, στείλαμε και τρίτη επιστολή, προκειμένου να συμβάλλουμε κατά το δυνατό στην ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων, όπως αναλυτικά έχουν περιγραφεί και στις δύο προηγούμενες επιστολές:

  • Άμεση ανάγκης καταγραφής, ψηφιοποίησης και μεταφοράς Δωδεκανησιακού αρχείου σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο. Αποστολή σειρών αντιτύπων σε σχολεία – βιβλιοθήκες νησιών.
  • Συμβολή Περιφέρειας σε πληρωμή παγίων εξόδων Δωδεκανησιακής Εστίας (ιδιαίτερο πρόβλημα με λογαριασμούς ρεύματος)
  • Απαιτείται εξεύρεση τρόπου έκδοσης άδειας συστέγασης Δωδεκανησιακών Σωματείων στην Δωδεκανησιακή Εστία.

Και στις 2 επιστολές, ζητείται να ληφθεί υπόψη η πρόταση του Αντιδημάρχου Πειραιά κ. Δημήτρη Καρύδη, για σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Πειραιά, προκειμένου, μεταξύ άλλων,  να ξεπεραστούν τυχόν περιορισμοί λόγω του γεγονότος ότι τα Σωματεία μας βρίσκονται εκτός γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.